Κόσμος

Κορονοϊός – Ιταλία: Παραμένει υποχρεωτική η μάσκα σε αρκετούς κλειστούς χώρους μέχρι τον Ιούνιο

Η προστατευτική μάσκα κατά του κορονοϊού θα παραμείνει υποχρεωτική σε αρκετούς κλειστούς χώρους, σύμφωνα με αναφορές των ΜΜΕ της Ιταλίας, τα οποία επικαλούνται την απόφαση που θα υπογράψει σήμερα Πέμπτη (28.4.2022) το βράδυ, ο υπουργός υγείας της χώρας, Ρομπέρτο Σπεράντσα.

Μέχρι τις 15 Ιουνίου οι μάσκες θα παραμείνουν υποχρεωτικές σε νοσοκομεία, αστικά μέσα μεταφοράς, κινηματογράφους, θέατρα και κλειστές αθλητικές εγκαταστάσεις της Ιταλίας, με την εφημερίδα Il Sole 24 Ore να σημειώνει ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν περιορισμοί για την πρόσβαση σε εμπορικές επιχειρήσεις. Και στα γήπεδα, στα καφέ και στα εστιατόρια, από την Πρωτομαγιά δεν θα απαιτείται η χρήση μάσκας.

Σε ό,τι αφορά τους χώρους εργασίας, η ενδεχόμενη αλλαγή των κανόνων θα ρυθμιστεί με πρωτόκολλα από τους εργοδότες και τα συνδικάτα.

«Συνιστούμε τη χρήση προστατευτικής μάσκας μέχρι τις 15 Ιουνίου, σε όλες τις περιπτώσεις όπου υπάρχει συνωστισμός», τόνισε ο Ιταλός υπουργός υγείας.

Στα σχολεία, τέλος, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της χώρας, η μάσκα δεν θα καταργηθεί, μέχρι και το τέλος των μαθημάτων. Παραμένει υποχρεωτική για τους εκπαιδευτικούς, τους διοικητικούς υπάλληλους και τους μαθητές, από έξι ετών και πάνω.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν σε Ντόναλντ Τραμπ: «Η Ευρώπη αποφασίζει για τη δημοκρατία της, όχι εσύ»
«Από τα βάθη της καρδιάς μου, είμαι πεπεισμένη υπέρμαχος της διατλαντικής σχέσης, αλλά και υπερήφανοι που αποτελούμε την Ευρωπαϊκή Ένωση», τόνισε η πρόεδρος της Κομισιόν
Η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ 5
Η κινηματογραφική απόδραση της Μαρία Κορίνα Ματσάδο από την Βενεζουέλα - Η μεταμφίεση, η περούκα και το ταξίδι από Καραϊβική μέχρι Όσλο
Η ηγέτιδα της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας, εμφανίστηκε δημόσια για πρώτη φορά μετά από 11 μήνες, όταν βγήκε από το μπαλκόνι ενός ξενοδοχείου στο Όσλο, και χαιρέτησ πλήθος υποστηρικτών που επευφημούσαν τη νέα νικήτρια του Νόμπελ
Η βραβευμένη με το Νόμπελ Ειρήνης Μαρία Κορίνα Ματσάντο αντιδρά καθώς κατευθύνεται προς το Στόρτινγκ, στο Όσλο