Κόσμος

Κορονοϊός – Ιταλία: Πέφτουν κι άλλο τα νέα κρούσματα – Στο 19% η πτώση την τελευταία εβδομάδα

Εξακολουθούν να «πέφτουν» τα κρούσματα κορονοϊού στην Ιταλία σύμφωνα και με τα στοιχεία του επιστημονικού ιδρύματος Gimbe. Την τελευταία εβδομάδα μειώθηκαν κατά 19,2%, ενώ το ποσοστό των ασθενών που είναι σε κατ΄οίκον περιορισμό σημείωσε πτώση 9,6%.

Οι εισαγωγές ασθενών στο νοσοκομείο περιορίσθηκαν κατά 13,2% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ πτώση της τάξης του 11% παρουσιάζουν και οι εισαγωγές ασθενών με covid-19 στις μονάδες εντατικής θεραπείας.

Και ο αριθμός των θανάτων, τις τελευταίες επτά ημέρες παρουσίασε ελαφρά μείωση, με μέσο όρο 55 θανάτους ημερησίως, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα, ο μέσος όρος των θανάτων ήταν 56 ημερησίως.

Σε σύνολο 20 περιφερειών, μόνον σε δυο (Βάλε Ντ΄Αόστα και Εμίλια Ρομάνια) τα κρούσματα έχουν αυξηθεί. Το ίδρυμα Gimbe, τέλος, υπογραμμίζει ότι στο σύνολο των νοσοκομειακών κλινών, οι ασθενείς με κορονοϊό, την τελευταία εβδομάδα μειώθηκαν κατά 13,2% και κατά 11% λαμβάνοντας υπόψη όλες τις θέσεις που διαθέτουν οι ιταλικές ΜΕΘ.

Ο Ιταλός υφυπουργός Υγείας Πιερπάολο Σλέρι, τέλος, έστειλε ένα μήνυμα αισιοδοξίας: «Όταν το ποσοστό εμβολιασμένων θα έχει αυξηθεί ακόμη περισσότερο και οι αριθμοί των κρουσμάτων και των εισαγωγών παρουσιάσουν επιπλέον βελτίωση, θεωρώ ότι θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε την φάση της χρήσης μάσκας και της τήρησης των αποστάσεων ασφαλείας. Κάτι που δεν πρόκειται, βέβαια, να συμβεί αύριο», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Χεζμπολάχ και Ιράν βομβαρδίζουν το Ισραήλ, εκρήξεις και καπνοί στη Βηρυτό: «Θα σκοτώσουμε τον Νετανιάχου» ορκίζεται η Τεχεράνη
Συνεχείς οι αναχαιτίσεις ιρανικών drones και πυραύλων στις χώρες του Κόλπου - Συνεχίζεται το θρίλερ με τα Στενά του Ορμούζ - ΗΠΑ, Ιράν και Ισραήλ αρνούνται να κάτσουν στο τραπέζι του διαλόγου
Εκρήξεις στη Βηρυτό 5
ΗΠΑ και Ιράν δεν «θάβουν το τσεκούρι του πολέμου» και βάζουν στο επίκεντρο τα Στενά του Ορμούζ
Η Βρετανία ήταν η πρώτη χώρα που δεν εμφανίστηκε «ζεστή» για να στείλει πολεμικά πλοία στην περιοχή των Στενών του Ορμούζ για να ακολουθήσει η Γαλλία το βράδυ του Σαββάτου, η οποία είπε ένα ηχηρό «όχι»
Λίβανος
8
Τραμπ: Νέα έκκληση για διεθνή αποστολή πλοίων στα Στενά του Ορμούζ για να μείνουν ανοιχτά
«Αυτό θα έπρεπε να ήταν πάντα μια ομαδική προσπάθεια, και τώρα θα είναι — Θα ενώσει τον κόσμο προς την αρμονία, την ασφάλεια και την αιώνια ειρήνη!» γράφει ο Αμερικανός πρόεδρος
Ντόναλντ Τραμπ 5