Κόσμος

Κορονοϊός – Κίνα: Η Σιάν αντιμετωπίζει τη χειρότερη έξαρση από οποιαδήποτε κινεζική πόλη φέτος

Πάνω από 100 κρούσματα καταγράφηκαν σήμερα Πέμπτη (30.12.2021) στην πόλη Σιάν της Κίνας, τον τεχνολογικό και βιομηχανικό κόμβο της χώρας που τελεί υπό καθεστώς lockdown για 8η συνεχόμενη ημέρα, καθώς ο σημερινός απολογισμός αποτελεί τον υψηλότερο σε ό,τι αφορά μολύνσεις τοπικής μετάδοσης για οποιαδήποτε κινεζική πόλη το 2021.

Η εν λόγω πόλη της Κίνας ανακοίνωσε 155 νέα κρούσματα κορονοϊού τοπικής μετάδοσης για τις 29 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τοπικά στοιχεία. Αυτό ανεβάζει τον αριθμό των τοπικών μολύνσεων σε πάνω από 1.100 από τότε που ξεκίνησε η έξαρση στις 9 Δεκεμβρίου και ανάγκασε τις αρχές να θέσουν την πόλη των 13 εκατ. κατοίκων σε lockdown.

Παρά τον χαμηλό απολογισμό κρουσμάτων συγκριτικά με εστίες σε πολλές πόλεις σε όλο τον κόσμο, αξιωματούχοι της Σιάν έχουν επιβάλει αυστηρούς περιορισμούς στις μετακινήσεις εντός και εκτός πόλης από τις 23 Δεκεμβρίου, καθώς το Πεκίνο απαιτεί κάθε έξαρση να τίθεται γρήγορα υπό περιορισμό.

Η Samsung Electronics και η Micron Technology, δύο από τις μεγαλύτερες στον κόσμο εταιρίες κατασκευής καρτών μνήμης, έχουν προειδοποιήσει ότι το lockdown μπορεί να επηρεάσει τις μεταποιητικές τους μονάδες στην περιοχή.

Η Σιάν είναι επίσης μεγάλος τουριστικός προορισμός, προσελκύοντας επισκέπτες στη συλλογή των πήλινων αγαλμάτων στρατιωτών που έχουν θαφτεί μαζί με τον πρώτο αυτοκράτορα της Κίνας πριν από 2.000 και πλέον χρόνια.

Οι αρχές έχουν πραγματοποιήσει πολλαπλούς κύκλους μαζικής διενέργειας τεστ για να εντοπιστούν οι μολύνσεις. Σήμερα ξεκίνησε ο έκτος γύρος, μία ημέρα μετά τον πέμπτο.

Σε πολλούς κατοίκους έχει απαγορευθεί η έξοδος από τα συγκροτήματα κατοικιών τους εκτός κι να πηγαίνουν να υποβληθούν σε τεστ COVID-19 ή συντρέχει σοβαρός λόγος και έχουν τη σχετική έγκριση των αρχών.

Το lockdown της Σιάν, που πλέον βρίσκεται στην όγδοη ημέρα του, συμπίπτει με τη δεύτερη επέτειο από τότε που εντοπίστηκαν οι πρώτες ενδείξεις ξεσπάσματος του κορονοϊού στην πόλη Ουχάν, στην κεντρική Κίνα.

Έως χθες, η ηπειρωτική Κίνα είχε καταγράψει 101.890 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού, με τον αριθμό των νεκρών να ανέρχεται σε 4.636.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το FBI σταμάτησε 18χρονο που σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση στη Βόρεια Καρολίνα εμπνεόμενος από τον ISIS
Ο 18χρονος Christian Sturdivant σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση σε παντοπωλείο και fast food εστιατόριο, πριν συλληφθεί από το FBI το οποίο τον είχε στο στόχαστρο από το 2022, που είχε αποπειραθεί να σκοτώσει έναν γείτονά του
Αστυνομικοί του FBI
Θρίλερ με την 15χρονη Αλίκη Καλλέργη που αγνοείται μετά τη φωτιά στο Κραν Μοντανά στην Ελβετία: «Δεν έχει ταυτοποιηθεί, προσευχηθείτε» λέει ο αδερφός της
Ο κολλητός φίλος της κοπέλας έγραψε στο Instagram πως η σορός της κοπέλας ταυτοποιήθηκε, κάτι που το διέψευσε ο αδερφός της: «Δεν έχει αναγνωριστεί ακόμη, παρακαλώ προσευχηθείτε μέχρι την τελευταία στιγμή», αναφέρει χαρακτηριστικά. 
Ο Ρομαίν και η 15χρονη αδερφή του Αλίκη που σκοτώθηκε από τη φωτιά στο Κραν Μοντανά 5
Θαύμα στην πύρινη κόλαση του Κραν Μοντανά: Νεαρός παγιδεύτηκε στο μπαρ κρατώντας έναν σταυρό – «Η φωτιά τον απέφυγε κι επέζησε»
Η Λετίσια Πλας περιγράφει πώς ένας νεαρός, ανήμπορος να διαφύγει καθώς οι έξοδοι στο μπαρ είχαν αποκλειστεί, κάθισε στο πάτωμα κρατώντας έναν σταυρό στα χέρια του
Η αυτόπτης μάρτυρας Λετίσια Πλας