Κόσμος

Κορονοϊός: Κλείνουν καταστήματα, εστιατόρια και χώροι αναψυχής στη Γαλλία

Η Γαλλία κλείνει τα περισσότερα καταστήματα, εστιατόρια και χώρους ψυχαγωγίας από απόψε τα μεσάνυχτα στο πλαίσιο των μέτρων για την ανάσχεση της εξάπλωσης του κορονοϊού, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ.

Ο γάλλος πρωθυπουργός διευκρίνισε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι οι εξαιρέσεις περιλαμβάνουν τα καταστήματα τροφίμων, τα φαρμακεία και τα πρατήρια καυσίμων.

Τα μέσα μαζικής μεταφοράς θα παραμείνουν σε λειτουργία, αλλά οι πολίτες καλούνται να περιορίσουν την χρήση τους.

Ο γάλλος πρωθυπουργός δήλωσε ότι οι άνθρωποι πρέπει να βγαίνουν μόνο για προμήθειες, για να κάνουν ελαφρά άσκηση και, αύριο, για να ψηφίσουν στις δημοτικές εκλογές. Οι γάλλοι πολίτες καλούνται να εργάζονται, κατά το δυνατόν, από το σπίτι.

Οι γαλλικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα 4.499 καταγεγραμμένα κρούσματα της επιδημίας Covid-19, έναντι 3.661 χθες, και 91 θανάτους, από 79 χθες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Instagram θα ειδοποιεί τους γονείς για αναζητήσεις των παιδιών τους για αυτοκτονία σε ΗΠΑ, Βρετανία, Αυστραλία και Καναδά
Τον Ιανουάριο η Βρετανία ανακοίνωσε ότι εξετάζει την επιβολή περιορισμών για την προστασία των παιδιών στο διαδίκτυο μετά την κίνηση της Αυστραλίας τον Δεκέμβριο
instagram
Πώς ο κυνηγός μοντέλων Ντανιέλ Σιάντ ψάρευε νεαρά κορίτσια για τον Τζέφρι Επστάιν – Αποκαλυπτικά emails
Ο Επστάιν απαιτούσε αναλυτικά στοιχεία (ονόματα και χώρες προέλευσης) και αναλάμβανε τα έξοδα των ταξιδιών - «Τι γίνεται με καινούργια κορίτσια;», «Κάτι ενδιαφέρον;» ρωτούσε μεταξύ άλλων
Ο Τζέφρι Επστάιν