Κόσμος

Κορονοϊός: Ο Μπόρις Τζόνσον δηλώνει προσεκτικός απέναντι στα «σύννεφα καταιγίδας»

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, δήλωσε ότι είναι προσεκτικός απέναντι στα αυξανόμενα κρούσματα της Covid-19 στην Ευρώπη, προειδοποιώντας για τα “σύννεφα καταιγίδας” ενός νέου κύματος μολύνσεων κορονοϊού.

Η Βρετανία καταγράφει πολύ μεγαλύτερα ποσοστά Covid-19 σε σύγκριση με τη δυτική Ευρώπη από το καλοκαίρι, όταν ο Τζόνσον ήρε τους περιορισμούς κατά του νέου κορονοϊού στην Αγγλία.

Εντούτοις, οι δείκτες στη Βρετανία καταγράφουν πτώση τώρα, την ώρα που αυξάνονται κατακόρυφα σε χώρες όπως η Γερμανία, η Αυστρία και η Ολλανδία. Τμήματα της ανατολικής Ευρώπης ανακοινώνουν, επίσης, μεγάλη αύξηση στον αριθμό των κρουσμάτων.

«Βλέπω τα σύννεφα καταιγίδας που συγκεντρώνονται πάνω από τμήματα της ευρωπαϊκής ηπείρου. Και πρέπει να είμαι απόλυτα ειλικρινής με τους ανθρώπους: το έχουμε ξαναζήσει αυτό. Θυμούμαστε τι συμβαίνει όταν το κύμα αρχίζει να φθάνει», είπε ο Τζόνσον σε ένα βίντεο που προβλήθηκε, αναφερόμενος σε άλλα κύματα μολύνσεων.

Ο επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης είπε, επιπλέον, πως σκοπεύει να οδηγήσει τη χώρα στον χειμώνα χωρίς να επιβάλει λοκντάουν στην οικονομία, έχοντας ήδη κάνει αυτό τρεις φορές κατά το παρελθόν για να αντιμετωπίσει τα αυξανόμενα κρούσματα. Αντίθετα, τόνισε ότι βασίζεται στις αναμνηστικές δόσεις των εμβολίων Covid-19 για τους ηλικιωμένους και τους ευάλωτους.

Click4more: Κορονοϊός: «Βαρύς» χειμώνας στην Ευρώπη – Οι πέντε SOS ερωτήσεις για το τι έρχεται

Ο επιπολασμός των μολύνσεων στην Αγγλία βρίσκεται σε πτώση από τα υψηλότερα επίπεδα του έτους, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Γραφείου Εθνικής Στατιστικής της χώρας.

Όμως, ο Μπόρις Τζόνσον λέει ότι εκτός κι αν οι πολίτες σπεύσουν να εμβολιαστούν με ενισχυτικές δόσεις, τα κρούσματα ενδέχεται να αυξηθούν ξανά.

«Έχουμε κάποια ενθαρρυντικά στοιχεία από την άποψη ότι έχουν καθοδική πορεία εδώ και λίγο καιρό, όμως δεν είναι σαφές εάν αυτή η τάση θα συνεχιστεί», υπογράμμισε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

«Παρακολουθώ τι γίνεται στο εξωτερικό και απλά λέω στους Βρετανούς πολίτες… Είναι η στιγμή να κάνετε το αναμνηστικό εμβόλιό σας».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το FBI σταμάτησε 18χρονο που σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση στη Βόρεια Καρολίνα εμπνεόμενος από τον ISIS
Ο 18χρονος Christian Sturdivant σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση σε παντοπωλείο και fast food εστιατόριο, πριν συλληφθεί από το FBI το οποίο τον είχε στο στόχαστρο από το 2022, που είχε αποπειραθεί να σκοτώσει έναν γείτονά του
Αστυνομικοί του FBI
Νέο συγκλονιστικό βίντεο από τη στιγμή που η φονική πυρκαγιά εξαπλώνεται στο μπαρ του Κραν Μοντανά στην Ελβετία
Στο βίντεο οι θαμώνες του μπαρ φαίνεται να μην έχουν αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης, αφού αρκετοί σήκωσαν τα κινητά τους για να βιντεοσκοπήσουν τις φλόγες
Ελβετία
5
Θρίλερ με την 15χρονη Αλίκη Καλλέργη που αγνοείται μετά τη φωτιά στο Κραν Μοντανά στην Ελβετία: «Δεν έχει ταυτοποιηθεί, προσευχηθείτε» λέει ο αδερφός της
Ο κολλητός φίλος της κοπέλας έγραψε στο Instagram πως η σορός της κοπέλας ταυτοποιήθηκε, κάτι που το διέψευσε ο αδερφός της: «Δεν έχει αναγνωριστεί ακόμη, παρακαλώ προσευχηθείτε μέχρι την τελευταία στιγμή», αναφέρει χαρακτηριστικά. 
Ο Ρομαίν και η 15χρονη αδερφή του Αλίκη που σκοτώθηκε από τη φωτιά στο Κραν Μοντανά 7
Θαύμα στην πύρινη κόλαση του Κραν Μοντανά: Νεαρός παγιδεύτηκε στο μπαρ κρατώντας έναν σταυρό – «Η φωτιά τον απέφυγε κι επέζησε»
Η Λετίσια Πλας περιγράφει πώς ένας νεαρός, ανήμπορος να διαφύγει καθώς οι έξοδοι στο μπαρ είχαν αποκλειστεί, κάθισε στο πάτωμα κρατώντας έναν σταυρό στα χέρια του
Η αυτόπτης μάρτυρας Λετίσια Πλας