Κόσμος

Κορονοϊός – Σλοβακία: Προς γενικό lockdown η χώρα – Νέο ημερήσιο ρεκόρ κρουσμάτων

Η Σλοβακία ανακοίνωσε ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων κορονοϊού σε ένα 24ωρο, ενώ όπως όλα δείχνουν η χώρα οδεύει προς γενικό lockdown. 

Η Σλοβακία, μια χώρα 5,5 εκατ. κατοίκων, έχει την υψηλότερη κατά κεφαλήν αύξηση κρουσμάτων στον κόσμο, σύμφωνα με τα στοιχεία από το Our World in Data, καθώς η Ευρώπη γίνεται και πάλι επίκεντρο της πανδημίας.

Η γειτονική Αυστρία έχει ήδη επιβάλει lockdown στον πληθυσμό της αυτή την εβδομάδα, για τουλάχιστον 10 ημέρες, και η Σλοβακία εξετάζει την λήψη παρόμοιων μέτρων σήμερα κατά τη διάρκεια κυβερνητικής συνεδρίασης.

Πριν από τη συνεδρίαση, ο υπουργός Άμυνας Γιάροσλαβ Ναντ είπε ότι δεν υπάρχει καμία εναλλακτική.

«Εάν θέλουμε να είμαστε υπεύθυνοι, έχουμε μόνο μία επιλογή, τα υπόλοιπα είναι λαϊκισμός», δήλωσε ο Ναντ σύμφωνα με το δίκτυο Dennik N, που νωρίτερα ανέφερε ότι τα κυβερνητικά κόμματα είχαν καταλήξει σε αρχική συμφωνία για lockdown δύο εβδομάδων.

Στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη καταγράφεται μεγάλη έξαρση στα κρούσματα. Η Τσεχία και η Ουγγαρία επίσης ανακοίνωσαν σήμερα ημερήσιο απολογισμό ρεκόρ νέων κρουσμάτων κορονοϊού.

Στη Σλοβακία, που έχει το τρίτο χαμηλότερο ποσοστό εμβολιασμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση με μόνο το 45% του πληθυσμού να έχει ανοσοποιηθεί, η αύξηση ασκεί νέες πιέσεις στα νοσοκομεία.

Το υπουργείο Υγείας είπε ότι ο αριθμός των ανθρώπων που νοσηλεύονται έχει φθάσει σε «κρίσιμο σημείο», στους 3.200, και ότι πλησιάζει τα υψηλά επίπεδα των περίπου 3.800 που καταγράφηκαν στο τελευταίο κύμα της πανδημίας. Οι περισσότεροι ασθενείς ήταν ανεμβολίαστοι.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αιματοκύλισμα στην Καμπούλ: 400 νεκροί και 250 τραυματίες μετά την επίθεση του Πακιστάν
Οι πακιστανικές αρχές λένε ότι χτύπησαν με πλήγματα «ακριβείας» εναντίον «στρατιωτικών εγκαταστάσεων» και «υποδομών υποστήριξης τρομοκρατών», οι οποίοι δρουν «εναντίον πακιστανών αμάχων»
Επίθεση του Πακιστάν στην Καμπούλ
Το «όχι» της ΕΕ στον Τραμπ για πολεμικά πλοία στα Στενά του Ορμούζ προκαλεί τριγμούς στο ΝΑΤΟ
Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει αμφισβητήσει αρκετές φορές την «αναγκαιότητα» της Συμμαχίας και έχει αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από αυτή, αν η Ευρώπη δεν αυξήσει τα κονδύλια για την άμυνα
Στενά του Ορμούζ 14
Washington Post: Το καθεστώς στο Ιράν θα μείνει στην εξουσία εκτιμούν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ
Οι Άραβες σύμμαχοι των ΗΠΑ στον Περσικό Κόλπο εμφανίζονται ιδιαίτερα ανήσυχοι και οργισμένοι, καθώς έχουν δεχθεί επιθέσεις αντιποίνων από ιρανικούς βαλλιστικούς πυραύλους και drones
Φρουροί της Επανάστασης