Κόσμος

Κορονοϊός: Τρόμος στην Ιταλία – 636 νεκροί σε 24 ώρες

Αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού καταγράφεται σήμερα στην Ιταλία, ενώ ο αριθμός των θανάτων παραμένει σε πολύ υψηλό επίπεδο.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο έχασαν την ζωή τους 636 άνθρωποι, και καταγράφηκαν 37.978 κρούσματα. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 234.672 διαγνωστικά τεστ. Xθες τα περιστατικά ήταν 32.961, με 623 νεκρούς.

Σε σχέση με χθες, βρίσκονται στις μονάδες εντατικής θεραπείας των νοσοκομείων, 89 περισσότερα άτομα. Στις ιταλικές ΜΕΘ νοσηλεύονται, συνολικά, 3.170 ασθενείς. Στους νοσοκομειακούς θαλάμους, παράλληλα, έχουν εισαχθεί 29.873 άνθρωποι (+429 σε σχέση με χθες).

Οι περιοχές της χώρας με περισσότερα κρούσματα είναι σήμερα η Λομβαρδία (9.291), το Πεδεμόντιο (4.787), η Καμπανία (4.065) και το Βένετο (3.564).

Παράλληλα, το ινστιτούτο έρευνας Gimbe ανακοίνωσε ότι στην Ιταλία , πλέον, πάνω από το 1% του πληθυσμού έχει μολυνθεί από τον ιό. Ποσοστό που οι επιστήμονες συνηθίζουν να θεωρούν οριακό, διότι όταν υπερβαίνεται, η όποια ασθένεια, θεωρείται ότι μεταδίδεται, πλέον, ανεξέλεγκτα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Στα «μαχαίρια» Τραμπ και Μασκ: «Δεν ξέρω αν θα έχουμε πια καλή σχέση» – «Λέγε ό,τι θες»
Ο Μασκ είχε δαπανήσει σχεδόν 300 δισεκατομμύρια δολάρια για να ενισχύσει τους Ρεπουμπλικάνους στις εκλογές και στη συνέχεια επιβλέποντας τη σαρωτική προσπάθεια του Τραμπ για περικοπές δαπανών
Ο Έλον Μασκ με τον Ντόναλντ Τραμπ