Κόσμος

Κορονοϊός – Βόρεια Κορέα: Ανακοινώθηκαν 6 νεκροί από πυρετό – Ακόμη 269.500 νέα κρούσματα

Οι αρχές στη Βόρεια Κορέα ανακοίνωσαν σήμερα ακόμη έξι θανάτους «από πυρετό» όπως μεταδίδει το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Η ανακοίνωση έρχεται λίγα 24ωρ αφού επιβεβαιώθηκε επίσημα ξέσπασμα της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη Βόρεια Κορέα, που θεωρείται ότι οφείλεται σε υποπαραλλαγή της Όμικρον. Παράλληλα, άλλοι 269.510 άνθρωποι εμφάνισαν συμπτώματα «πυρετού», κατά τις ίδιες πηγές.

Σύμφωνα με το KCNA, ο απολογισμός των θυμάτων του ξεσπάσματος έχει φθάσει ως τώρα τους 56 νεκρούς επί συνόλου 1.483.060 ασθενών με «πυρετό», ενώ 663.910 άνθρωποι υποβάλλονται σε θεραπεία. Δεν είναι σαφές πόσοι εξ αυτών έχουν όντως μολυνθεί από τον SARS-CoV-2, καθώς η Πιονγκγιάνγκ δεν έχει στη διάθεσή της τα μέσα για να κάνει μαζικές εξετάσεις.

Το πρακτορείο μετέδωσε ακόμη ότι το ιατρικό σώμα του βορειοκορεατικού στρατού ανέπτυξε δυνάμεις «σε όλα τα φαρμακεία της Πιονγκγιάνγκ» και άρχισε τον «ανεφοδιασμό με φάρμακα».

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έχει στείλει κάποια κιτ στην απομονωμένη χώρα, όμως δεν έχει διευκρινίσει τι είδους σκευάσματα περιέχουν. Η Κίνα και η Νότια Κορέα έχουν προσφερθεί να στείλουν βοήθεια, αν η βορειοκορεατική κυβέρνηση το ζητήσει.

Οι αρχές μοιάζουν για την ώρα να αντιμετωπίζουν τις περιπτώσεις της λοίμωξης COVID-19 χρησιμοποιώντας αντιβιοτικά ενώ κρατικά μέσα ενημέρωσης προτείνουν «παραδοσιακές» θεραπείες.

Ειδικοί επισημαίνουν πως παρότι η χώρα έχει μεγάλο αριθμό γιατρών και εμπειρία στην αντιμετώπιση υγειονομικών κρίσεων, το σύστημα υγείας της αντιμετωπίζει ανησυχητικά μεγάλη έλλειψη πόρων και μέσων, ενώ το εάν η Βόρεια Κορέα θα αποδεχθεί την προσφορά των γειτόνων της για βοήθεια μένει να φανεί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ προειδοποιεί το Ιράν με «πολύ ισχυρή δράση» αν διαδηλωτές οδηγηθούν στην κρεμάλα – Προτρέπει τους συμμάχους να φύγουν από την περιοχή
Σε ερώτηση για το τι εννοούσε νωρίτερα, λέγοντας προς τους Ιρανούς ότι «η βοήθεια είναι στο δρόμο», ο Αμερικανός πρόεδρος απέφυγε να απαντήσει
Ντόναλντ Τραμπ
Ελέφαντας έχει σκοτώσει 20 ανθρώπους από την αρχή της χρονιάς στην Ινδία - Προσπαθούν να τον εντοπίσουν οι αρχές
Έντρομοι χωρικοί έχουν εγκαταλείψει τα αγροκτήματά τους και κλείνονται στα σπίτια τους μόλις πέσει το σκοτάδι γιατί φοβούνται ότι θα εμφανιστεί ο ελέφαντας
ελέφαντας
Αιματοκύλισμα στο Ιράν: Φόβοι για πάνω από 20.000 νεκρούς διαδηλωτές – Η εισαγγελία απειλεί τους «ταραξίες» με θανατική ποινή
Η εξέγερση εξαπλώνεται σε μεγάλες πόλεις, το διαδίκτυο παραμένει μπλοκαρισμένο και οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων μιλούν για πρωτοφανές μακελειό
Αυτοκίνητα καίγονται σε δρόμο κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας για την κατάρρευση της αξίας του νομίσματος, στην Τεχεράνη του Ιράν
7