Κόσμος

Κόσοβο: Μικρή αλλαγή συνόρων δέχεται ο Θάτσι

Έτοιμος να δεχθεί μικρή αλλαγή συνόρων με τη Σερβία εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Κοσόβου Χακίμ Θάτσι.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Θάτσι πάντως τόνισε ότι σε καμία περίπτωση η αλλαγή συνόρων δεν θα περιλαμβάνει τα μεταλλωρυχεία Τρέπτσα στην Μιτρόβιτσα και την λίμνη Γκάζιβοντε, γεγονός που ίσως και να σημαίνει ότι ακόμη μια συμφωνία να είναι μακρυά.
Σε κάθε περίπτωση η δήλωση Θάτσι δείχνει ότι υπάρχουν βήματα στη διαπραγμάτευση, ενώ όπως είπε ο ίδιος η Ρωσία θα αποδεχόταν μία συμφωνία μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινα.
Ανέφερε, μάλιστα, ότι κατά τη συνάντησή του με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, στο περιθώριο των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από το τέλος του Α΄ Παγκοσμίου πολέμου, τον περασμένο Νοέμβριο στο Παρίσι, έλαβε τη συγκατάθεση του Ρώσου προέδρου ότι η Μόσχα θα αποδεχθεί ότι συμφωνηθεί.
«Τον ρώτησα ευθέως, ποια θα ήταν η αντίδραση της Ρωσίας εάν το Κόσοβο και η Σερβία κατέληγαν σε συμφωνία και μου απάντησε ότι θα την αποδεχόταν», ανέφερε ο Χάσιμ Θάτσι και πρόσθεσε: «Θα το εκτιμήσω πολύ αν κρατήσει τον λόγο του!».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Ιράν βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με το Ομάν για τα Στενά του Ορμούζ και προκαλεί τον Τραμπ: «Δεν θα κατακτηθούν με tweets και αεροπλανοφόρα»
Χώρες όπως το Κατάρ και το Πακιστάν λειτουργούν ως δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ των δύο πλευρών με σκοπό τον αμοιβαίο έλεγχο των Στενών του Ορμούζ
Στενά του Ορμούζ