Κόσμος

Κουρτς και Σαλβίνι συγχαίρουν τον Νετανιάχου και… ανάβουν φωτιές

Ο Αυστριακός καγκελάριος και ο ηγέτης της Ιταλικής ακροδεξιάς Λέγκας ήταν από τους πρώτους που έσπευσαν να συγχαρούν τον Νετανιάχου για την επανεκλογή του.

Ο Αυστριακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς ήταν σήμερα ένας από τους πρώτους ηγέτες στον κόσμο που συνεχάρη τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου για τη νίκη του στις χθεσινές βουλευτικές εκλογές.

«Τα επίσημα αποτελέσματα δεν έχουν ακόμη δημοσιοποιηθεί όμως ένα πράγμα είναι σαφές: έχετε –για μια ακόμη φορά– κερδίσει την εμπιστοσύνη του λαού του Ισραήλ καταρρίπτοντας πολλά ρεκόρ», ανέφερε στον λογαριασμό του στο Twitter. «Συγχαρητήρια στον πρωθυπουργό Νετανιάχου για τα εξαιρετικά αποτελέσματα των χθεσινών εκλογών».

Ο Νετανιάχου ετοιμάζεται για την πέμπτη θητεία του ως πρωθυπουργού μετά την καταμέτρηση σχεδόν του συνόλου των ψήφων στις χθεσινές βουλευτικές εκλογές οι οποίες έδειξαν ότι είναι σε καλύτερη θέση για να σχηματίσει την επόμενη κυβέρνηση απέναντι στο ψηφοδέλτιο Γαλάζιο-Λευκό (κεντροδεξιά) του Μπένι Γκαντζ.

Ο Κουρτς, ο οποίος όπως και ο Ισραηλινός ηγέτης ανήκει στο συντηρητικό στρατόπεδο, είναι καγκελάριος της Αυστρίας από τα τέλη του 2017 σε συνασπισμό με το ακροδεξιό FPO, ένα κόμμα που σχηματίστηκε από πρώην ναζί, οι ηγέτες του οποίου μποϊκοτάρονται από το Ισραήλ.

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης Ματέο Σαλβίνι, ηγέτης της ιταλικής ακροδεξιάς, συνεχάρη σήμερα τον «φίλο» του Μπενιαμίν Νετανιάχου για την επιτυχία του στις βουλευτικές εκλογές.

«Καλό κουράγιο στον φίλο μου Μπίμπι Νετανιάχου και τους χαιρετισμούς μου στον λαό του Ισραήλ», έγραψε ο Σαλβίνι στο Twitter, αναρτώντας μια φωτογραφία της συνάντησής τους με την ευκαιρία της επίσκεψης του Ιταλού υπουργού στο Ισραήλ τον Δεκέμβριο.

https://twitter.com/matteosalvinimi/status/1115914093037330432

Το μήνυμα του Σαλβίνι προκάλεσε έντονες επικρίσεις, με δεκάδες χρήστες του διαδικτύου να καταγγέλλουν την ισραηλινή πολιτική, τις δικαστικές περιπέτειες του Νετανιάχου… και την επιλογή του Σαλβίνι, υπουργού Εσωτερικών, να σχολιάζει πριν από τον επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης Τζοτζέπε Κόντε ή τον υπουργό Εξωτερικών.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το «plan B» της Ευρωπαϊκής Ένωσης εάν η κυβέρνηση Τραμπ κάνει πίσω στον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία
«Υπάρχει σχέδιο Β, αλλά πρέπει να εργαστούμε για το σχέδιο Α. Γιατί διαφορετικά, εάν επικεντρωθούμε στο σχέδιο Β, (αναπόφευκτα) αυτό θα συμβεί», δήλωσε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάγια Κάλας
Η Κάγια Κάλας
Έντεκα τραυματίες, 3 σε κρίσιμη κατάσταση, από αυτοκίνητο που έπεσε σε πλήθος στην Κοπεγχάγη
«Το αυτοκίνητο χτύπησε έναν ποδηλάτη και ανέβηκε στο πεζοδρόμιο κοντά σε ένα καφέ όπου υπάρχει εξωτερικός χώρος σαν βεράντα, όπου έριξε κάτω και άλλους ανθρώπους», διευκρίνισε η αστυνομία
Αστυνομικοί και διασώστες επιχειρούν στο Sortedam Dossering, όπου ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω στο πλήθος, Κοπεγχάγη, Δανία
Το μήνυμα του βασιλιά Καρόλου στους καρκινοπαθείς: «Κάθε διάγνωση είναι τρομακτική»
Ο βασιλιάς Κάρολος αναφέρθηκε στην εμπειρία του με τον καρκίνο, λέγοντας ότι «η διάγνωση καρκίνου δεν χρειάζεται ποτέ να σημαίνει ότι θα αντιμετωπίσουμε το μέλλον χωρίς ελπίδα και υποστήριξη»
Ο βασιλιάς Κάρολος
Πανικός στο Ισραήλ: Συγκλονιστικά πλάνα από τις φωτιές στην Ιερουσαλήμ - Στους 23 οι τραυματίες
Οι φλόγες κατακαίνε δασωμένες εκτάσεις κοντά στον δρόμο που συνδέει το Λατρούν με τη Μπετ Σεμές. Πολλοί οδηγοί εγκατέλειψαν τα οχήματά τους στη μέση του δρόμου και διέφυγαν με τα πόδια
Ισραηλινό προσωπικό ασφαλείας και διάσωσης εργάζεται κοντά στο Latrun στο κεντρικό Ισραήλ, καθώς ξέσπασαν πυρκαγιές λόγω της υπερβολικής ζέστης