Κόσμος

Ξέφυγε ο Ερντογάν: Οι Ελληνοκύπριοι είναι εχθροί της Τουρκίας!

Ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν "βλέπει" παντού εχθρούς είναι μάλλον δεδομένο. Ο Τούρκος πρόεδρος αυτή τη φορά έβαλε στη… λίστα του και τους Ελληνοκύπριους, χαρακτηρίζοντάς τους εχθρούς της Τουρκίας.

Στόχος του Ερντογάν, στη διάρκεια της ομιλίας του το Σάββατο (02.03.2019) στη Ριζούντα ήταν η αντιπολίτευση στην Τουρκία. Την κατηγόρησε ότι συμπορεύεται με τους Ελληνοκύπριους, οι οποίοι για τον ίδιο είναι «εχθροί» της χώρας του.

[read4more]

«Φοβάται. Και αν βρουν, λέει. Αν βρούμε, εμείς θα κερδίσουμε. Αλλά έφεραν το θέμα αυτό στη Βουλή μιλώντας σαν τους Ελληνοκύπριους. Γίνανε πρωτοσέλιδα στις ελληνικές εφημερίδες. Όποιος δεν μπορεί να χωνέψει τις δραστηριότητές μας στη Μεσόγειο, αλείφει βούτυρο στο ψωμί των άλλων.  Την ώρα που εμείς υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα της χώρας μας και των Τουρκοκυπρίων, είναι πολύ σημαντικό να μην αφήσουμε να περάσει έτσι μια τέτοια επίθεση. Αυτό δείχνει ότι η αντιπολίτευση περπατάει δίπλα δίπλα όχι μόνο με τους γκιουλενιστές, αλλά και με τους Ελληνοκύπριους. Την ώρα που εμείς τρέχουμε πίσω από εθνικές και εγχώριες λύσεις, αυτοί και μιλούν την ίδια γλώσσα με τους εχθρούς της Τουρκίας και επιτίθενται με τον ίδιο τρόπο», είπε ο Ερντογάν.

Στην ίδια ομιλία, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προανήγγειλε ότι η Τουρκία θα κάνει νέες γεωτρήσεις στη Μεσόγιο, μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες συντήρησης στο νέο πλοίο που απέκτησε η Άγκυρα και για την ώρα βρίσκεται στα ναυπηγεία της Γιάλοβα. Όταν θα είναι έτοιμο, θα σταλεί στην ανατολική Μεσόγειο για να ξεκινήσει γεωτρήσεις για πετρέλαιο.

«Είμαστε αποφασισμένοι να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το φυσικό πλούτο που δικαιούμαστε τόσο στην Μαύρη Θάλασσα, όσο και στο Αιγαίο, όπως επίσης και να προασπίσουμε τα συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων», είπε για άλλη μια φορά ο Ερντογάν.

Πηγή: Sigmalive

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
ΗΠΑ και Ιράν δεν «θάβουν το τσεκούρι του πολέμου» και βάζουν στο επίκεντρο τα Στενά του Ορμούζ
Η Βρετανία ήταν η πρώτη χώρα που δεν εμφανίστηκε «ζεστή» για να στείλει πολεμικά πλοία στην περιοχή των Στενών του Ορμούζ για να ακολουθήσει η Γαλλία το βράδυ του Σαββάτου, η οποία είπε ένα ηχηρό «όχι»
Λίβανος
5
Τραμπ: Νέα έκκληση για διεθνή αποστολή πλοίων στα Στενά του Ορμούζ για να μείνουν ανοιχτά
«Αυτό θα έπρεπε να ήταν πάντα μια ομαδική προσπάθεια, και τώρα θα είναι — Θα ενώσει τον κόσμο προς την αρμονία, την ασφάλεια και την αιώνια ειρήνη!» γράφει ο Αμερικανός πρόεδρος
Ντόναλντ Τραμπ
Η Γαλλία «αδειάζει» τον Ντόναλντ Τραμπ και δεν στέλνει πολεμικά πλοία στα Στενά του Ορμούζ – Στις φλόγες διυλιστήριο στο Ερμπίλ του Ιράκ – Drones χτύπησαν το διεθνές αεροδρόμιο του Κουβέιτ
Ο Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει πως τα Στενά του Ορμούζ θα μείνουν ανοικτά με κάθε κόστος ενώ σύμφωνα με την Haaretz θα υπάρξουν απευθείας συνομιλίες Ισραήλ και Λιβάνου τις επόμενες ημέρες
Λίβανος
5
Τραμπ: «Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, σύντομα θα ανοίξουμε τα Στενά του Ορμούζ» – Το κάλεσμα σε Βρετανία και Κίνα
«Ελπίζουμε ότι Κίνα, Γαλλία, Ιαπωνία, Νότια Κορέα, Ηνωμένο Βασίλειο και άλλες χώρες, θα στείλουν πλοία, ώστε τα Στενά του Ορμούζ να μην αποτελούν απειλή από ένα έθνος που έχει αποκεφαλιστεί πλήρως» τονίζει ο Τραμπ
Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ συμμετέχει σε τελετή απονομής του Μεταλλίου Τιμής στην Ανατολική Αίθουσα του Λευκού Οίκου 9