Κόσμος

Ξεκίνησε η παραγωγή του εμβολίου της Pfizer στη Γαλλία

Τα πρώτα εμβόλια κατά της Covid-19, που παρήχθησαν σε γαλλικό έδαφος, εμφιαλώθηκαν σήμερα, επιβεβαίωσε η εργολήπτρια εταιρεία Delpharm, που έχει αναλάβει την όλη επιχείρηση, ένα γεγονός που χαιρέτισε ο πρόεδρος της χώρας Εμανουέλ Μακρόν.

«Ξεκίνησε σήμερα το πρωί», επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο όμιλος Delpharm, που εμφιαλώνει τα εμβόλια των Pfizer/BioNTech στο Ερ ε Λουάρ, σε απόσταση 90 χιλιομέτρων δυτικά του Παρισιού, λίγα λεπτά αργότερα από μια ανακοίνωση του Γάλλου προέδρου για το θέμα στο Twitter.

«250 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων Covid-19 να παραχθούν στη Γαλλία το 2021: αυτός είναι ο στόχος μας», έγραψε ο Μακρόν.

«Αυτό ξεκινά συγκεκριμένα από σήμερα με τα πρώτα εμβόλια των BioNTech-Pfizer που παρήχθησαν στη μονάδα της Delpharm στο Σεν Ρεμί σιρ Αβρ: μπράβο σε όλες τις ομάδες!», συμπλήρωσε ο Γάλλος πρόεδρος.

Τα εν λόγω εμβόλια παραδόθηκαν χθες χύδην στην Delpharm από το εργοστάσιο της BioNTech στο Μάρμπουργκ στη Γερμανία, όπου παρασκευάστηκαν. Η Delpharm έχει αναλάβει να τα τοποθετήσει σε φιαλίδια, τα οποία θα διανεμηθούν εντέλει στις αρχές που διενεργούν τους εμβολιασμούς.

Ακόμα κι αν παρήχθησαν σήμερα από το γαλλικό εργοστάσιο, δεν θα χορηγηθούν αμέσως, διότι θα χρειαστεί σχεδόν ένας μήνας για την επικύρωσή τους.

Τα εμβόλια αυτά δεν θα διανεμηθούν αποκλειστικά στους Γάλλους. Η Delpharm διευκρίνισε στο AFP ότι η αναλογία θα αντιστοιχεί στην ποσόστωση των εμβολίων κατά της Covid-19, που προβλέπεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τη Γαλλία στο σύνολο των παραγγελιών της, ήτοι περίπου 15%.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ζελένσκι εύχεται για τον Πούτιν «μακάρι να πεθάνει» και να έρθει ειρήνη για την Ουκρανία – Το αιχμηρό χριστουγεννιάτικο μήνυμά του
Την ίδια ώρα ο Βλαντίμιρ Πούτιν αντάλλαξε δώρα με την εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών - Εκείνος της χάρισε κοσμηματοθήκη, ενώ η Μαρία Ζαχάροβα τού έδωσε φάκελο με μία έκθεσή της
Ο Ζελένσκι εύχεται για τον Πούτιν «μακάρι να πεθάνει» και να έρθει ειρήνη για την Ουκρανία – Το αιχμηρό χριστουγεννιάτικο μήνυμά του
Νετανιάχου και Τραμπ συγκυβερνήτες σε βομβαρδιστικό Β-2 που περνάει πάνω από το Ιράν – Το AI βίντεο «μήνυμα» του γραφείου του Ισραηλινού πρωθυπουργού
Έξι μήνες μετά τον βομβαρδισμό των ιρανικών πυρηνικών εγκαταστάσεων, ο Νετανιάχου φαίνεται να θέλει να τραβήξει τα βλέμματα
τραμπ- νετανιαχου