Κόσμος

Ξεκινούν επίσημα οι διπλωματικές σχέσεις μεταξύ Ισραήλ και Μπαχρέιν

Το Ισραήλ και το Μπαχρέιν επισημοποιούν σήμερα την εξομάλυνση των διπλωματικών τους σχέσεων με τελετή που διεξάγεται στην Μανάμα, δήλωσε Ισραηλινός αξιωματούχος που βρίσκεται εκεί.

Ισραηλινή αντιπροσωπεία και εκπρόσωποι του βασιλείου του Μπαχρέιν θα υπογράψουν “κοινό ανακοινωθέν, το οποίο θα σηματοδοτεί την πλήρη εγκαθίδρυση διπλωματικών σχέσεων” σε εφαρμογή της συμφωνίας που υπεγράφη τη 15η Σεπτεμβρίου ανάμεσα στις δύο χώρες στην Ουάσινγκτον, δήλωσε ο αξιωματούχος αυτός.

Το Ισραήλ, το Μπαχρέιν και οι πρεσβείες

Μετά την υπογραφή του εγγράφου στην τελετή, που προγραμματίζεται να γίνει απόψε, το Ισραήλ και το Μπαχρέιν θα μπορούν να ανοίξουν πρεσβείες, πρόσθεσε ο Ισραηλινός αξιωματούχος.

Μετά την ειρηνευτική συμφωνία μεταξύ της Αιγύπτου και του Ισραήλ το 1979 και τη συμφωνία με την Ιορδανία το 1994, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Μπαχρέιν είναι αντίστοιχα η τρίτη και η τέταρτη αραβική χώρα που αποφάσισαν να εξομαλύνουν τις σχέσεις τους με το Ισραήλ.

Οι Παλαιστίνιοι καταδίκασαν τις συμφωνίες των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και του Μπαχρέιν με το Ισραήλ, χαρακτηρίζοντάς τις “πισώπλατο μαχαίρωμα” στην προσδοκία τους να εγκαθιδρύσουν ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η σύζυγος του παρουσιαστή του BBC, Μάικλ Μόσλεϊ που βρέθηκε νεκρός στη Σύμη, περιγράφει τις τελευταίες του στιγμές - «Βαριόταν και είπε πως πάει να εξερευνήσει»
«Ήταν αντισυμβατικός, ευφυής, λίγο ριψοκίνδυνος – και αυτό τον έκανε ξεχωριστό. Ο θάνατός του ταίριαζε με τη ζωή του»
Ο Μάικλ Μόσλεϊ
Οι μετανάστες που πνίγηκαν στα ανοιχτά των Καναρίων Νήσων τάφηκαν στον προορισμό όπου ευελπιστούσαν να φτάσουν
Στην κηδεία των γυναικών και των παιδιών μεταναστών έδωσαν το παρών οι κάτοικοι που έσπευσαν να τους βοηθήσουν αλλά και οι μετανάστες που κατάφεραν να ανασυρθούν σώοι
Θάλασσα