Κόσμος

Ξεπέρασαν τους 214.000 οι νεκροί στις ΗΠΑ, «γονατίζει» από κρούσματα η Καλιφόρνια

Μπορεί ο Ντόναλντ Τραμπ να διατρανώνει ότι έχει… ανοσία στον κορονοϊό, όμως οι ΗΠΑ συνεχίζουν να μετρούν νεκρούς και κρούσματα από την επιδημία που προκαλεί ο κορονοϊός.

Έως το απόγευμα της Δευτέρας (τοπική ώρα, ξημερώματα Ελλάδας) στις ΗΠΑ είχαν καταγραφεί 214.045 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 (της ασθένειας που προκαλεί ο κορονοϊός) και 7.802.281 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Click4more Οργή Φάουτσι για Τραμπ – Τον χρησιμοποίησε σε προεκλογικό βίντεο

Η Καλιφόρνια έχει επιβεβαιώσει τον υψηλότερο αριθμό μολύνσεων από κάθε άλλη πολιτεία με 857.563 κρούσματα, ενώ ακολουθούν το Τέξας με 820.921 και η Φλόριντα με 736.024.

Η Νέα Υόρκη, πολιτεία που αρχικά αποτελούσε το επίκεντρο της πανδημίας στις ΗΠΑ, έχει καταγράψει πάνω από 470.000 περιπτώσεις.

Άλλες πολιτείες με πάνω από 210.000 μολύνσεις είναι η Τζόρτζια, το Ιλινόι, η Βόρεια Καρολίνα, η Αριζόνα, το Τενεσί και το Νιου Τζέρσεϊ, σύμφωνα με το Τζονς Χόπκινς.

Οι ΗΠΑ παραμένουν η χώρα η οποία έχει υποστεί μακράν το βαρύτερο πλήγμα από την πανδημία του κορονοϊού παγκοσμίως, με πάνω από το ένα πέμπτο των θανάτων όσο και των μολύνσεων.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μπριζίτ Μπαρντό: Η στροφή προς τον ακτιβισμό, η αποστασιοποίηση από τον φεμινισμό και η Μαρίν Λε Πεν ως «σύγχρονη Ιωάννα της Λωραίνης»
Η Μπαρντό προκάλεσε αντιδράσεις λόγω των ακροδεξιών πολιτικών της απόψεων, των σχολίων της για το Ισλάμ και τη μετανάστευση, για την υποκίνηση φυλετικού μίσους αλλά και το ότι αντιτάχθηκε στο κίνημα MeToo
Μπριζίτ Μπαρντό
Το Σεντ Τροπέ αποχαιρετά τη Μπριζίτ Μπαρντό: Βοήθησε να λάμψει η πόλη μας
Το 1956, η μυρωδιά του σκανδάλου γύρω από την ταινία «Και ο Θεός Έπλασε τη Γυναίκα» του Ροζέ Βαντίμ, τότε συζύγου της Μπριζίτ Μπαρντό, τοποθέτησε την ηθοποιό και το ψαροχώρι στις πρώτες σελίδες των εφημερίδων
Το σπίτι της στο Σέντ Τροπέ
Εμάνουελ Μακρόν για Μπριζίτ Μπαρντό: «Το σύμβολο της Γαλλίας που ενσάρκωσε μια ζωή ελευθερίας»
«Ήταν ένα απόλυτο αστέρι του γαλλικού και διεθνούς κινηματογράφου, μια μορφή γυναικείας φύσης στη φαντασία του έθνους, μια ελεύθερη και αφοσιωμένη φωνή», έγραψε επίσης ο Γάλλος πρόεδρος
Ο Εμάνουελ Μακρόν