Κόσμος

Ξέσπασε σε γέλια η Κάμαλα Χάρις στη Γερουσία (video)

Το πρώτο task της θητείας της ως αντιπρόεδρος των ΗΠΑ έπρεπε να εκπληρώσει λίγο αφού ορκίστηκε η Κάμαλα Χάρις. Και αυτό ήταν να πάει στη Γερουσία, της οποίας είναι επικεφαλής και να ορκίσει τους νέους Γερουσιαστές.

Η Κάμαλα Χάρις όρκισε τρεις Δημοκρατικούς γερουσιαστές και έναν Ρεπουμπλικάνο. Ο ένας από τους γερουσιαστές που ορκίστηκαν θα αντικαταστήσει την ίδια, που παραιτήθηκε για να αναλάβει την αντιπροεδρία των ΗΠΑ.

Click4more Ελληνική πινελιά στην ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν 

Όταν λοιπόν έφτασε η στιγμή να διαβάσει στο σώμα τα ονόματα και είπε ότι θα αντικατασταθεί η Κάμαλα Χάρις, γερουσιαστής της Καλιφόρνια που παραιτήθηκε, η νέα αντιπρόεδρος των ΗΠΑ ξέσπασε σε γέλια γιατί της φάνηκε πολύ αστείο να αναφέρεται σε τρίτο πρόσωπο στον εαυτό της!

Όταν ανέβηκε στη θέση της, οι Γερουσιαστές επεφύλαξαν στην πρώτη γυναίκα αντιπρέοδρο των ΗΠΑ θερμή υποδοχή και τη χειροκρότησαν όρθιοι.

Δείτε το video 

Με τους τρεις γερουσιαστές που ορκίστηκαν από την Κάμαλα Χάρις, αλλάζει η ισορροπία στη Γερουσία, την Άνω Βουλή.

Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ όρκισε τους Τζον Όσοφ και Ράφαελ Γουόρνοκ, αντίστοιχα τον πρώτο εβραίο και τον πρώτο αφροαμερικανό που εξελέγησαν ποτέ στην Τζόρτζια (νότια) και θα εκπροσωπήσουν την πολιτεία στη Γερουσία.

Οι Όσοφ και Γουόρνοκ κέρδισαν τους αντιπάλους τους των Ρεπουμπλικάνων με οριακές διαφορές στις επαναληπτικές εκλογές (σ.σ. ιδιαιτερότητα της εκλογικής νομοθεσίας της συγκεκριμένης πολιτείας, σε περιπτώσεις που κανένας υποψήφιος για τη Γερουσία δεν συγκεντρώσει πάνω από το 50% στις γενικές εκλογές) οι οποίες διεξήχθησαν την 5η Ιανουαρίου.

Click4more «Καταιγισμός» διαταγμάτων από τον Μπάιντεν που ακυρώνουν τα όσα έκανε ο Τραμπ

Η Τζόρτζια, κοινωνικά συντηρητική πολιτεία, θεωρείτο ρεπουμπλικανικό οχυρό, αλλά το έχασε ο Ντόναλντ Τραμπ όπως και την Αριζόνα ύστερα από 10ετίες.

Η Κάμαλα Χάρις όρκισε εξάλλου τον γερουσιαστή που επελέγη για να πληρώσει τη δική της έδρα, που έμεινε κενή αφού ορκίστηκε αντιπρόεδρος. Ο Άλεξ Παντίγια, ο πρώην υπουργός Εσωτερικών στην πολιτειακή κυβέρνηση της Καλιφόρνιας, παραδόξως θα γίνει ο πρώτος γερουσιαστής με λατινοαμερικάνικη καταγωγή που θα εκπροσωπήσει τη συγκεκριμένη πολιτεία στο σώμα.

Πλέον οι Δημοκρατικοί ελέγχουν τη Γερουσία, για πρώτη φορά από το 2014, αν και με το ελάχιστο δυνατό περιθώριο. Καθώς η ισχύς είναι απόλυτα μοιρασμένη (50 έδρες κατέχουν γερουσιαστές του Δημοκρατικού κόμματος, ισάριθμες του Ρεπουμπλικανικού), η Κάμαλα Χάρις, που διατηρεί ως εκ του αξιώματός της δικαίωμα ψήφου, αποκτά πολύ καίριο ρόλο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
22χρονος σκότωσε 45χρονο σε τριπλή επίθεση με μαχαίρι στη Βρετανία - Κατηγορείται και για απόπειρα δολοφονίας σε βάρος ανηλίκου
Ένας 45χρονος παραμένει στο νοσοκομείο με τραύματα ενώ το 14χρονο αγόρι, έχει λάβει εξιτήριο από το νοσοκομείο φέροντας τραύματα που ευτυχώς δεν απειλούν τη ζωή του
Αστυνομία Βρετανίας
Χιλιάδες κόσμου διαδηλώνει στη μνήμη των νεκρών από τις φονικές πλημμύρες στη Βαλένθια - «Δολοφόνε, δειλέ» φώναζαν στον πρόεδρο Μαθόν
«Παλιάνθρωπε, τι δειλός που είσαι, ένας βρώμικος δειλός, δολοφόνος, μας κοροϊδεύεις ερχόμενος εδώ», φώναξε μια γυναίκα, ενώ μια άλλη συμπλήρωσε «δεν σε θέλουμε» , λίγο πριν από την έναρξη της εκδήλωσης μνήμης
Άνθρωποι διαδηλώνουν σε χωριά που επλήγησαν από τις φονικές πλημμύρες του Οκτωβρίου 2024 για να τιμήσουν τα θύματα
Σουδάν: Μετά τη σφαγή 2.000 αμάχων στην Ελ Φάσερ, ο αρχηγός των παραστρατιωτικών υπόσχεται «ενότητα με ειρήνη ή με πόλεμο»
Μετά την κατάληψη της Ελ Φάσερ, της τελευταίας πρωτεύουσας του Νταρφούρ, ο Μοχάμεντ Νταγκλό δηλώνει αποφασισμένος να συνεχίσει την επίθεσή του, παρά τις κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου
Εκτοπισμένοι, που έφυγαν από το Ελ-Φασέρ στο Σουδάν
«Έπεσαν» η Amazon και η Microsoft – Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν εκατομμύρια χρήστες
Οι κολοσσοί του cloud, Amazon και Microsoft, αντιμετωπίζουν ταυτόχρονη βλάβη, παραλύοντας εκατοντάδες διαδικτυακές υπηρεσίες και αναζωπυρώνοντας τις ανησυχίες για την εξάρτηση του παγκόσμιου ιστού από λίγους τεχνολογικούς γίγαντες
Amazon