Κόσμος

Ξέσπασε στους ανακριτές ο Νικολά Σαρκοζί – «Εχει γίνει η ζωή μου κόλαση!»

Ο Γάλλος πρώην πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί δήλωσε στους ανακριτές που ερευνούν τη χρηματοδότηση της προεκλογικής του εκστρατείας το 2007 με κεφάλαια που έλαβε από τον εκλιπόντα δικτάτορα της Λιβύης Μουάμαρ Καντάφι ότι «οι συκοφαντίες έχουν κάνει τη ζωή του κόλαση» από το 2011. Αυτό αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Figaro.

Η γαλλική εφημερίδα δημοσίευσε τις δηλώσεις που έκανε ο Σαρκοζί ενώπιον των ανακριτών. Εναντίον του πρώην προέδρου της Γαλλίας απαγγέλθηκαν χθες Τετάρτη επισήμως κατηγορίες για «παθητική δωροληψία», «παράνομη χρηματοδότηση της προεκλογικής του εκστρατείας» και «αποδοχή λιβυκών κρατικών πόρων», σύμφωνα με δικαστική πηγή.

«Κατηγορούμαι χωρίς καμία ουσιαστική απόδειξη των δηλώσεων του Καντάφι, του γιου του, του ανιψιού του, του εξαδέλφου του, του εκπροσώπου του και του πρώην πρωθυπουργού του και των δηλώσεων του κυρίου (Ζιάντ) Τακιεντίν, ο οποίος έχει αποδειχθεί επανειλημμένα ότι έχει υπεξαίρεσε χρήματα από το λιβυκό κράτος», τόνισε ο Σαρκοζί.

«Αναφορικά με τον κύριο Τακιεντίν θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι στη διάρκεια της περιόδου 2005-2011 δεν είχε κανένα ραντεβού μαζί μου», πρόσθεσε ο 63χρονος πρώην πρόεδρος.

«Από τις 11 Μαρτίου 2011 ζω μια κόλαση εξαιτίας των συκοφαντιών αυτών», επεσήμανε ο Σαρκοζί.

Οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν εναντίον του πρώην προέδρου αφορούν χρηματοοικονομικές ροές στις οποίες ενέχονται πρόσωπα που συνδέονται με το καθεστώς του Καντάφι. Πρώην αξιωματούχοι της Τρίπολης και ο Γαλλολιβανέζος μεσάζων Ζιάντ Τακιεντίν μίλησαν για καταβολές χρημάτων προς όφελος της προεκλογικής εκστρατείας του Νικολά Σαρκοζί.

Η υπόθεση ξέσπασε το 2012 μετά τη δημοσιοποίηση από τον Mediapart ενός σημειώματος που αποδίδεται στον Μούσα Κουσά, πρώην επικεφαλής των υπηρεσιών εξωτερικών πληροφοριών της Λιβύης, που υπονοεί μια λιβυκή χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας του Νικολά Σαρκοζί.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ισραήλ: «Θα τελειώσουμε με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν σε μια με δύο εβδομάδες» λένε οι IDF
Οι Ισραηλινές Αμυντικές Ένοπλες Δυνάμεις αναφέρουν ότι περίπου το 40% των βαλλιστικών πυραύλων του Ιράν, ή περίπου 200, έχουν καταστραφεί ή εξουδετερωθεί μέχρι στιγμής εν μέσω της επιχείρησης
Ένα αναχαιτιστικό σκάφος πετάει στον ουρανό καθώς πύραυλοι από το Ιράν εκτοξεύονται προς το Ισραήλ, όπως φαίνεται από το Τελ Αβίβ 4
Reuters: Η κυβέρνηση Τραμπ διέλυσε ομάδα εργασίας που είχε συσταθεί για να ασκήσει πιέσεις στη Ρωσία
Τα περισσότερα μέλη του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, συμπεριλαμβανομένης ολόκληρης της ομάδας που ασχολείται με τον πόλεμο στην Ουκρανία, απολύθηκαν
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ