Κόσμος

Κύμα επιθέσεων με 45 νεκρούς και 112 τραυματίες στο Ιράκ

Τραγικός για ακόμη μια φορά ο απολογισμός του νέου λουτρού αίματος που συγκλονίζει το Ιράκ.

Ο κύριος στόχος των επιθέσεων ήταν οι δυνάμεις ασφαλείας μεταδίδουν τα ξένα μέσα ενημέρωσης. Πρόκειται για μια από τις πιο αιματηρές ημέρες στο Ιράκ.

Έξι επιθέσεις, μεταξύ των οποίων η έκρηξη ενός παγιδευμένου αυτοκινήτου και μια επίθεση αυτοκτονίας σημειώθηκαν μέσα και γύρω από τη Βαγδάτη με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 12 άνθρωποι και να τραυματιστούν 60, δήλωσαν τοπικές πηγές.

Στη βόρεια πετρελαιοπαραγωγό πόλη του Κιρκούκ, τέσσερα παγιδευμένα αυτοκίνητα εξερράγησαν σκοτώνοντας τέσσερις ανθρώπους και τραυματίζοντας 15.

Οι πιο αιματηρές επιθέσεις σημειώθηκαν σε στρατιωτική βάση κοντά στην πόλη Ντουλουίγια, που βρίσκεται 100 χλμ. βόρεια της Βαγδάτης και στην Τάτζι, επίσης βόρεια της ιρανικής πρωτεύουσας. Εκεί, σκοτώθηκαν 18 άνθρωποι.

Τουλάχιστον επτά στρατιώτες των ιρακινών ενόπλων δυνάμεων σκοτώθηκαν σε καθεμιά από τις δύο επιθέσεις. Επιθέσεις σημειώθηκαν επίσης στην πρωτεύουσα και στις πόλεις Σααντίγια, Χαν Μπενί Σάαντ, Κιρκούκ Τουζ Χουρμάτου και Ντιμπίς.

Γιατρός του νοσοκομείου στην πόλη Μπάλαντ, 70 χλμ. βόρεια της ιρακινής πρωτεύουσας, κοντά στη Ντουλουίγια, δήλωσε ότι παρέλαβε τις σορούς επτά στρατιωτών ενώ περιέθαλψε δύο στρατιώτες τραυματίες. Υπολοχαγός του στρατού επιβεβαίωσε την επίθεση κάνοντας λόγο επίσης και για τέσσερις τραυματίες.

“Ένοπλοι άνδρες εισέβαλαν στη βάση γύρω στις 05:00 τοπική ώρα”, δήλωσε ο αξιωματικός.

Την Κυριακή, τουλάχιστον 17 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 96 τραυματίστηκαν σε σειρά επιθέσεων που σημειώθηκαν σε όλη τη χώρα, στις πιο αιματηρές επιθέσεις σχεδόν των τριών τελευταίων εβδομάδων.

Δεν έχει γίνει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση εναντίον της ιρακινής στρατιωτικής βάσης αλλά σε ηχογραφημένο μήνυμα που ανάρτησε στο διαδίκτυο η πτέρυγα της Αλ Κάιντα στο Ιράκ, γνωστοποιεί την πρόθεσή της, να εντείνει τον αγώνα της.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ: REUTERS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

To “καμπανάκι” του Ιράκ προς την Τουρκία για το πετρέλαιο

Τουλάχιστον 3 νεκροί και 14 τραυματίες από την έκρηξη βόμβας σε λεωφορείο

Έκρηξη βόμβας στο Ιράκ με επτά νεκρούς και 20 τραυματίες

Επίθεση Apache στο Ιράκ – Συγκλονιστικό βίντεο

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ουκρανία: «Καμία παραχώρηση εδαφών στη Ρωσία» λένε ουκρανοί στρατιώτες – Αμφιβολίες για άμεση εκεχειρία
Στρατιώτες στην περιφέρεια του Χαρκόβου δηλώνουν έτοιμοι να συνεχίσουν τον πόλεμο, απορρίπτοντας κάθε ιδέα παραχώρησης εδαφών, ενόψει της συνάντησης Τραμπ – Πούτιν
Μέλη της 65ης Ξεχωριστής Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας των Ουκρανικών Ένοπλων Δυνάμεων στην Ουκρανία
Ουγγαρία: Ο Βίκτορ Όρμπαν υποστηρίζει ότι η Ρωσία έχει ήδη κερδίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία
Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας εκτίμησε ότι η Ουκρανία έχει χάσει τη σύγκρουση και ότι η Ρωσία έχει αναδειχθεί νικήτρια, παραμονή της συνάντησης μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και του Βλαντίμιρ Πούτιν
Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν 1
Η NASA θέλει να εγκαταστήσει πυρηνικό αντιδραστήρα στη Σελήνη – Ποιες θα είναι οι συνέπειες για το διαστημικό δίκαιο
Η αμερικανική διαστημική υπηρεσία θέλει να επιταχύνει την κατασκευή πυρηνικού αντιδραστήρα στη Σελήνη πριν από την Κίνα και τη Ρωσία, εγείροντας σημαντικά γεωπολιτικά και νομικά ζητήματα, σύμφωνα με άρθρο της Washington Post
Το λογότυπο της NASA στο Κέντρο Διαστημικών Πτήσεων Κένεντι στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ