Κόσμος

Κυνικός Τραμπ μετά τη δημοσκόπηση θρίλερ: Θα καταλήξουμε στο Ανώτατο Δικαστήριο, θέλω 9 δικαστές

Μάχη στήθος με στήθος φαίνεται ότι δίνουν στην Αριζόνα και τη Φλόριντα ο Ρεπουμπλικάνος απερχόμενος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο Δημοκρατικός πρώην αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν, σύμφωνα με μια νέα δημοσκόπηση του πρακτορείου Reuters και της εταιρείας Ipsos. 

Η δημοσκόπηση αυτή εξετάζει την πρόθεση ψήφου σε έξι Πολιτείες (Ουισκόνσιν, Πενσιλβάνια, Μίσιγκαν, Βόρεια Καρολίνα, Φλόριντα και Αριζόνα) που θεωρείται ότι θα διαδραματίσουν κρίσιμο ρόλο στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Click4more Σκότωσαν ξανά την Μπριόνα Τέϊλορ – Οργή στο Κεντάκι για τις αστείες κατηγορίες εναντίον των αστυνομικών

Με βάση τις απαντήσεις που έδωσαν διαδικτυακά οι πιθανοί ψηφοφόροι, στη Φλόριντα οι δύο αντίπαλοι συγκεντρώνουν το ίδιο ποσοστό, 47%. Στην ερώτηση ποιος από τους δύο θα χειριστεί καλύτερα την πανδημία της Covid-19, ήλθαν ισόπαλοι, με ποσοστό 46%. Πάνω από τους μισούς (51%) θεωρούν ότι ο Τραμπ είναι καλύτερος στη διαχείριση της οικονομίας και μόνο το 41% είπε ότι ο Μπάιντεν θα τα πήγαινε καλύτερα στον τομέα αυτόν.

Στην Αριζόνα, ο Μπάιντεν προηγείται οριακά, με ποσοστό 47%, έναντι 46% για τον Τραμπ. Το 47% θεωρεί ότι ο Δημοκρατικός υποψήφιος θα ήταν καλύτερος στη διαχείριση της πανδημίας, έναντι 44% για τον Τραμπ. Και στην Πολιτεία αυτή, οι ψηφοφόροι πιστεύουν ότι ο Ρεπουμπλικάνος επιχειρηματίας διαχειρίζεται καλύτερα την οικονομία (49% έναντι 44% για τον Μπάιντεν). Το 3% έχει ήδη ψηφίσει.

Το 3% των ψηφοφόρων που ρωτήθηκαν έχουν ήδη ψηφίσει

Ισόπαλοι είναι οι δύο υποψήφιοι και στη Βόρεια Καρολίνα, με ποσοστό 47%, όπου το 4% των ψηφοφόρων έχει ήδη ψηφίσει. Ο Μπάιντεν προηγείται στο Μίσιγκαν (49% έναντι 44%), το Ουισκόνσιν (48% έναντι 3%) και την Πενσιλβάνια (49% έναντι 46%). Σε όλες αυτές τις Πολιτείες οι ψηφοφόροι θεωρούν ότι ο Μπάιντεν θα ήταν καλύτερος στη διαχείριση της πανδημίας και ο Τραμπ καλύτερος στη διαχείριση της οικονομίας.

Οι δημοσκοπήσεις της Reuters/Ipsos διενεργούνται διαδικτυακά, στα αγγλικά και στις έξι Πολιτείες. Στην Αριζόνα και τη Φλόριντα υπάρχει ερωτηματολόγιο και στα ισπανικά.

Ωμή παραδοχή Τραμπ για το Ανώτατο Δικαστήριο

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα πως πιστεύει πως οι αμερικανικές προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου θα καταλήξουν στο Ανώτατο Δικαστήριο, γι’ αυτό πρέπει αυτό το ομοσπονδιακό Σώμα, το ανώτερο στις ΗΠΑ, να έχει εννέα δικαστές.

Click4more Ο «στρατός» της Ruth Bader Ginsburg κοντά της ως το τέλος – Έτσι την τίμησαν

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ μιλώντας σε μια εκδήλωση στον Λευκό Οίκο τόνισε πως ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ, πρόεδρος της Επιτροπής Δικαστικών Υποθέσεων της Γερουσίας, δεν θα χρειαστεί να διεξαγάγει μια ακροαματική διαδικασία για την έγκριση του/της υποψηφίου που θα αντικαταστήσει την εκλιπούσα δικαστή Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ και πως η διαδικασία διορισμού θα προχωρήσει γρήγορα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
ΕΕ και ΝΑΤΟ στηρίζουν τον Ζελένσκι που πηγαίνει στη Φλόριντα να μιλήσει με τον Τραμπ για το σχέδιο λήξης του πολέμου στην Ουκρανία
Ο Ζελένσκι, ο οποίος βρίσκεται καθ' οδόν για τις ΗΠΑ, είπε ότι μετά τις ειρηνευτικές συνομιλίες του με τον Τραμπ θα ενημερώσει άμεσα τους Ευρωπαίους
Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Βρέθηκαν τα λείψανα της 9χρονης Μέλοντι που αγνοούνταν επί 2 μήνες στις ΗΠΑ - Συνελήφθη η μητέρα της και δηλώνει αθώα
Έπειτα από έρευνες εντοπίστηκε φυσίγγιο στην αποθήκη της μητέρας, το οποίο ταιριάζει με φυσίγγια που βρέθηκαν κοντά στα λείψανα της άτυχης Μέλοντι, τα οποία εντόπισε τυχαία ένα ζευγάρι στην πολιτεία Γιούτα
Η 9χρονη Μέλοντι που αγνοούνταν για πάνω από 2 μήνες
Ο Ζελένσκι αποφασισμένος να «κάνει ό,τι χρειαστεί για να σταματήσει τον πόλεμο» – «Η Ουκρανία δεν βιάζεται για επίλυση με ειρηνικά μέσα» λέει ο Πούτιν
«Σε αυτόν τον πόλεμο κατά της Ουκρανίας, θέλουμε ειρήνη, ενώ η Ρωσία επιδεικνύει την επιθυμία να συνεχίσει, αν ολόκληρος η Ευρώπη και η Αμερική είναι στο πλευρό μας, μαζί θα σταματήσουμε τον Πούτιν» τονίζει ο Ζελένσκι
Βολοντίμιρ Ζελένσκι και Βλαντίμιρ Πούτιν