Κόσμος

Λαμπρή τελετή για το κλίμα

Ηχητική διαμαρτυρία στην Κοπεγχάγη και σε άλλες πόλεις του κόσμου

   350 φορές χτύπησαν οι καμπάνες του καθεδρικού Ναού της Κοπεγχάγης. Ο αριθμός σηματοδοτεί το ανώτατο όριο της συγκέντρωσης διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα, το οποίο θα επιτρέψει τον περιορισμό της ανόδου της θερμοκρασίας παγκοσμίως στον 1,5 βαθμό Kελσίου.

    Λίγο νωρίτερα ο νοτιοαφρικανός αρχιεπίσκοπος Ντέσμοντ Τούτου και ο αγγλικανός αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι Ρόουαν Ουίλιαμς είχαν τελέσει μπροστά  σε εκατοντάδες πιστούς μια οικουμενική λειτουργία, στην οποία μετείχαν ιερείς από την Αφρική και τη Γροιλανδία.

    Εκτός από τον καθεδρικό της Κοπεγχάγης οι καμπάνες χτύπησαν σήμερα 350 φορές σε χιλιάδες άλλες εκκλησίες στον κόσμο, κυρίως στην Ολλανδία, τη Δανία, τις ΗΠΑ και το Νότιο Ειρηνικό.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Μήνυμα» Κομισιόν στην Τουρκία για το GSI: «Σημαντικό πρότζεκτ η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας και Κύπρου – Θέλουμε να ολοκληρωθεί»
Το GSI είναι ένα έργο ύψιστης στρατηγικής σημασίας για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για το οποίο η ΕΕ έχει εγκρίνει επιχορήγηση ύψους 657 εκατομμυρίων ευρώ
Η φρεγάτα «Λήμνος» του Πολεμικού Ναυτικού 1