Κόσμος

Λαοθάλασσα στο Γενίκαπι! Περίπου 500.000 διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης [vids]

Περίπου 500.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν σήμερα στο Γενίκαπι, στην Κωνσταντινούπολη, όπου ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε τον μουσουλμανικό κόσμο να στηρίξει τους Παλαιστίνιους απέναντι στην "ωμότητα", όπως την χαρακτήρισε, του Ισραήλ στη Γάζα. Ταυτόχρονα, ο πρόεδρος της Τουρκίας στηλίτευσε τόσο τις Ηνωμένες Πολιτείες, όσο και τα Ηνωμένα Έθνη για τον θάνατο δεκάδων διαδηλωτών αυτήν την εβδομάδα.

Ο Ερντογάν έχει επικρίνει σφοδρότατα την απόφαση της Ουάσινγκτον να μεταφέρει την πρεσβεία της στο Ισραήλ από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ. Μετά τα αιματηρά γεγονότα της Δευτέρας, στα σύνορα της Λωρίδας της Γάζας με το Ισραήλ, η τουρκική κυβέρνηση κήρυξε τριήμερο πένθος.

erdogan
Φωτογραφία Reuters

Απευθυνόμενος σε χιλιάδες υποστηρικτές του που κρατούσαν τουρκικές και παλαιστινιακές σημαίες, ο Ερντογάν κάλεσε τους μουσουλμάνους να επιδείξουν αλληλεγγύη και είπε ότι τα Ηνωμένα Έθνη έχουν απολέσει τη νομιμότητά τους καθώς δεν κατάφεραν να ορθώσουν το ανάστημά τους απέναντι στις ΗΠΑ.

“Αν ο μουσουλμανικός κόσμος αντισταθεί στις ωμότητες στη Γάζα, το θράσος του Ισραήλ δεν θα κρατήσει”, είπε. “Τα Ηνωμένα Έθνη, που απέτυχαν να κάνουν αποτελεσματικά βήματα απέναντι στις ΗΠΑ, υπέστησαν άλλο ένα πλήγμα στην ήδη φθαρμένη νομιμότητά τους”, πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός, Ράμι Χαμντάλα, είπε στο συγκεντρωμένο πλήθος ότι ο κόσμος πρέπει να δράσει. “Καλούμε τη διεθνή κοινότητα να παρέμβει αμέσως για να προστατεύσει τον λαό μας και να αναγκάσει το Ισραήλ να λογοδοτήσει για τις πράξεις του”, είπε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σομαλία: Το πλήρωμα του ελληνικού τάνκερ είναι «καλά στην υγεία του» μετά την επίθεση πειρατών
Το δεξαμενόπλοιο Hellas Aphrodite, με σημαία Μάλτας και ελληνικών συμφερόντων, δέχθηκε επίθεση από πειρατές σε απόσταση 550 ναυτικών μιλίων από τις ακτές της Σομαλίας, ενώ μετέφερε βενζίνη προς τη Νότια Αφρική
Φορτηγό πλοίο
Νεαρή γυναίκα καταγγέλλει βιασμό από ηθοποιό στο Ιράν - Υπέρ του η κοινή γνώμη, αφέθηκε ελεύθερος και ταξίδεψε στο εξωτερικό
Σημειώνεται ότι στο Ιράν, ο βιασμός μπορεί να επιφέρει ακόμη και τη θανατική ποινή, ωστόσο υπάρχει και η δυνατότητα «συγχώρεσης» από το θύμα
Πεγμάν Τζαμσιντί
«Ο χειρότερος πρόεδρος της Γαλλίας»: Τα «πυρά» πρώην συμβούλου του Εμανουέλ Μακρόν
Ο πρώην μέντορας του Γάλλου προέδρου, Αλαίν Μενκ, καταγγέλλει σε συνέντευξή του στο Politico τον ναρκισσισμό και τη μοναχική πορεία του Εμανουέλ Μακρόν, κατηγορώντας τον ότι αποδυνάμωσε τους θεσμούς και ενίσχυσε την άκρα δεξιά
Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν