Κόσμος

Λαβρόφ κατά Ζελένσκι: Δεν ενδιαφέρεται για τον λαό του

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Σεργκέι Λαβρόφ κατηγόρησε σήμερα τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι ότι «δεν κατανοεί τη σοβαρότητα της κατάστασης και δεν ενδιαφέρεται για τον λαό του».

Ο Λαβρόφ σε συνέντευξη που παραχώρησε σε τηλεοπτικό δίκτυο της Λευκορωσίας είπε ότι οι ιδέες του Ζελένσκι είναι επίσης ενδεικτικές του «ρατσισμού» από τον οποίο διακατέχεται η ουκρανική κυβέρνηση, χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω.

Ο ουκρανός πρόεδρος είχε ταχθεί πρόσφατα υπέρ της δημιουργίας ενός διεθνούς δικαστηρίου, ενώπιον του οποίου θα λογοδοτούσε η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της Ρωσίας για την εισβολή στην Ουκρανία και τα εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν εκεί.

Ο Σεργκέι Λαβρόφ δεν παρέλειψε να επικρίνει έντονα τη Δύση. Η «υστερική αντίδραση» στην «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» (σ.σ. όπως αποκαλεί η Μόσχα την εισβολή στην Ουκρανία) επιβεβαίωσε, κατά τον Λαβρόφ, τη θέση του Κρεμλίνου ότι ο πόλεμος ήταν «απολύτως απαραίτητος».

Με την ανάληψη στρατιωτικής δράσης, η Μόσχα κατέστρεψε τα «γεωπολιτικά παιχνίδια της Δύσης», που φιλοδοξούσε να μετατρέψει την Ουκρανία σε μόνιμη απειλή για τη Ρωσία, σύμφωνα με δηλώσεις του Λαβρόφ που μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Στη δημοσιότητα όλα τα ονόματα που αναφέρονται στα έγγραφα Επστάιν – Ανάμεσά τους οι Κιμ Καρντάσιαν, Κερτ Κομπέιν και Ρόμπερτ ντε Νίρο
Η αναφορά των ονομάτων δεν σημαίνει απαραίτητα κάποια εμπλοκή στην υπόθεση καθώς θα μπορούσαν να είναι ακόμη και αναφορές σε δημοσιεύματα στους φακέλους της έρευνας
Τζέφρι Επστάιν
CBS: Ο Τραμπ έδωσε το «πράσινο φως» στο Ισραήλ για χτύπημα στο Ιράν, αν αποτύχουν οι συνομιλίες για τα πυρηνικά
Ο Νετανιάχου έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι οποιαδήποτε συμφωνία με το Ιράν θα πρέπει να περιλαμβάνει όχι μόνο περιορισμούς στο πυρηνικό πρόγραμμα, αλλά και στο βαλλιστικό οπλοστάσιο
Τραμπ και Νετανιάχου