Κόσμος

Λαζαρίδης: “Εκλογές το 2023 και κατά πάσα πιθανότητα διπλές”!

Για τον εκλογικό Νόμο μίλησε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριος Λαζαρίδης, εξηγώντας πως οι εκλογές θα είναι διπλές και θα γίνουν το 2023.

«Η αλλαγή του εκλογικού νόμου ήταν προεκλογική δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έρχεται να την υλοποιήσει τώρα, στην αρχή της κυβερνητικής θητείας, για να μην υπάρχουν αιφνιδιασμοί και οι όροι του πολιτικού παιχνιδιού να είναι ξεκάθαροι από νωρίς. Οι εκλογές θα γίνουν κανονικά το 2023 και κατά πάσα πιθανότητα θα είναι διπλές». Αυτό ανέφερε ο Μακάριος Λαζαρίδης σε συνέντευξή του στον «ΑΝΤ1».

Ο Λαζαρίδης για εκλογικό νόμο και εκλογές

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, εξήγησε ο βουλευτής της ΝΔ, «εξασφαλίζει την αναλογικότητα και την κυβερνησιμότητα της χώρας» και δήλωσε υπέρμαχος των κυβερνήσεων πλειοψηφίας. «Είδαμε, άλλωστε, τα τεράστια προβλήματα από την εφαρμογή της απλής αναλογικής σε Δήμους και Περιφέρειες. Είναι πολύ κακός νόμος και θα τον καταργήσουμε», σημείωσε, ενώ απέρριψε τα περί «συναλλαγής της κυβέρνησης με το ΚΙΝΑΛ».

Click4more: Θεοδωρικάκος: Ο εκλογικός νόμος δεν δημιουργεί πρόβλημα στο πρώτο κόμμα

Όπως υπενθύμισε, η κυρία Γεννηματά ήδη διαφώνησε με την σχετική πρόταση του πρωθυπουργού για το νέο εκλογικό σύστημα.

Ο κ. Λαζαρίδης, αναφερόμενος στη διαδικασία εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, τόνισε: «Θα πρέπει να περιμένουμε λίγες μέρες ακόμα, άλλωστε στις 13 Φεβρουαρίου εκκινεί η διαδικασία εκλογής του Προέδρου. Ο πρωθυπουργός, που έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, σύντομα θα ανακοινώσει την πρότασή του». Υπογράμμισε δε τη σημαντική αλλαγή στο Σύνταγμα της χώρας, κατά την πρόσφατη αναθεώρηση, με την οποία «η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας πλέον δεν μπορεί να εργαλειοποιηθεί από κανένα κόμμα και να προκαλέσει τη διάλυση της Βουλής και κατά συνέπεια πρόωρες εκλογές».

Σχετικά με την ασφάλεια των πολιτών, εξέφρασε την απορία του για το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμα δεν έχει καταδικάσει επισήμως την πρόσφατη δολοφονική επίθεση κατά αστυνομικών στο Κουκάκι. Ταυτόχρονα, ξεκαθάρισε ότι «ο νόμος και η τάξη, σε υλοποίηση των προεκλογικών δεσμεύσεων της Νέας Δημοκρατίας, επιβάλλεται σε όλα τα επίπεδα και η χώρα επιστρέφει στην κανονικότητα».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πάνω από 50 φορές πυροβόλησε ο ομογενής Αρτέμιος Μίντζας σε πάρκο στην Αυστραλία - Αντιμέτωπος με 25 αδικήματα
Από την έρευνα που έχει γίνει φαίνεται πως το επεισόδιο με τους πυροβολισμούς δεν σχετίζεται με το οργανωμένο έγκλημα ή τρομοκρατικές ομάδες - Βίντεο και φωτογραφίες από το σημείο
Ο Αρτέμιος Μίντζας
4
Δύο χρόνια μετά το αιματοκύλισμα της Χαμάς στο μουσικό φεστιβάλ Supernova οι συνομιλίες με το Ισραήλ γεννούν ελπίδες για το τέλος του πολέμου
Δεκάδες εκδηλώσεις σήμερα στο Ισραήλ για τα θύματα που εκτελέστηκαν από τα μέλη της Χαμάς την 7η Οκτωβρίου 2023 - «Θα εξασφαλίσουμε σίγουρα συμφωνία», προβλέπει ο Τραμπ
Γάζα