Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Λήξη συναγερμού στο αεροδρόμιο της Γλασκώβης – Δεν βρέθηκε ύποπτο πακέτο

Λήξη συναγερμού στο αεροδρόμιο της Γλασκώβης – Δεν βρέθηκε ύποπτο πακέτο

Λήξη συναγερμού έγινε τελικά στο αεροδρόμιο της Γλασκώβης στην Σκωτία το οποίο είχε εκκενωθεί μετά από την εύρεση ενός ύποπτου… ασυνόδευτου πακέτου σε χώρο των εγκαταστάσεων. Οι αρχές του αεροδρομίου της Σκωτίας άδειασαν αμέσως το αεροδρόμιο υπό τον φόβο το πακέτο να περιέχει κάποιο εκρηκτικό μηχανισμό και μετέφεραν τον κόσμο σε πάρκινγκ έξω απ’ αυτό, αλλά οι έρευνες έδειξαν ότι δεν υπήρχε κάτι ύποπτο στο πακέτο.  

Στο αεροδρόμιο της Σκωτίας έσπευσαν αμέσως ειδικοί πυροτεχνουργοί που ξεκίνησαν να εξετάζουν το ύποπτο πακέτο και να διαπιστώσουν αν πρόκειται για βόμβα. Τελικά μετά από αρκετές ώρες ανακαλύφθηκε ότι το πακέτο ήταν αθώο και έτσι το αεροδρόμιο άνοιξε και πάλι.

Χάος στις πτήσεις

Οι υπεύθυνοι του αεροδρομίου σε συνεργασία με τις αρχές προχώρησαν σε ακυρώσεις ή καθυστερήσεις πολλών πτήσεων. Αυτό προκάλεσε χάος στο αεροδρόμιο της Γλασκώβης και φυσικά προκάλεσε την έντονη αντίδραση πολλών επιβατών. 

Οι αρχές μοίρασαν από την πρώτη στιγμή αλουμινένιες κουβέρτες στους εκατοντάδες επιβάτες, που μεταφέρθηκαν σε πάρκινγκ έξω από το αεροδρόμιο και πέρα από την ταλαιπωρία είχαν να αντιμετωπίσουν και το ψύχος που επικρατεί στην πόλη της Σκωτίας. Στο σημείο έσπευσαν εξάλλου και μέλη του Στρατού Σωτηρίας, τα οποία μοίρασαν ζεστά ροφήματα στον κόσμο.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας της Σκωτίας ανέφερε: «Μετά από έρευνα των πυροτεχνουργών της Royal Navy Explosive Ordnance Disposal team, επιβεβαιώνουμε ότι δεν υπήρξε κανένας κίνδυνος για τον κόσμο».

 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις