Κόσμος

Λιντσάρισμα μουσουλμάνου στην Ινδία – Βίντεο σοκ!

Έντεκα άνθρωποι συνελήφθησαν για τον βασανισμό μέχρι θανάτου ενός μουσουλμάνου στην Ινδία. Οι εικόνες είναι πολύ σκληρές!

Η ινδική αστυνομία συνέλαβε σήμερα 11 ανθρώπους για τον θάνατο ενός μουσουλμάνου, τον οποίο βασάνισαν, αναγκάζοντάς τον να φωνάζει ινδουιστικά συνθήματα, σε μια νέα επίθεση που σημειώνεται κατά μέλους μειονότητας στην Ινδία.

Οι αρχές έθεσαν επίσης σε διαθεσιμότητα δύο αστυνομικούς για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκαν το λιντσάρισμα του Τάμπρεζ Ανσάρι, το οποίο βιντεοσκοπήθηκε και μεταδόθηκε ευρέως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην Ινδία.

Σοκάρει το βίντεο με το λιντσάρισμα – Ικέτευε τους βασανιστές του

Οι εικόνες, οι οποίες τραβήχτηκαν την περασμένη εβδομάδα στο φτωχό κρατίδιο Τζαρκάντ, στην ανατολική Ινδία, δείχνουν τον 24χρονο άνδρα να κλαίει και να ικετεύει τους βασανιστές του την ώρα που αυτοί τον υποχρεώνουν να φωνάζει “Ζήτω ο Θεός Ράμα!”, ένα σύνθημα που χρησιμοποιούν συνήθως οι ριζοσπάστες ινδουιστές.

Ο Ανσάρι κατηγορήθηκε από χωρικούς ότι έκανε διάρρηξη. Στη συνέχεια τον έδεσαν σε έναν πάσσαλο και τον ξυλοκοπούσαν για 12 ώρες, προτού η αστυνομία τον οδηγήσει αρχικά στη φυλακή και στη συνέχεια τον μεταφέρει στο νοσοκομείο, όπου το Σάββατο υπέκυψε στα τραύματά του.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ!

https://www.youtube.com/watch?v=CUgBCE5XqvY&has_verified=1

Στο στόχαστρο οι μειονότητες στην Ινδία

“Συλλάβαμε 11 ανθρώπους. Δύο αστυνομικοί τέθηκαν επίσης σε διαθεσιμότητα καθώς δεν ενημέρωσαν τους ανωτέρους τους για την υπόθεση και προσπάθησαν να την χειριστούν στο δικό τους επίπεδο”, δήλωσε στο AFP ο Κάρθικ Σ., επικεφαλής της αστυνομίας στην περιοχή Σεραϊκέλα.

Σύμφωνα με τις τοπικές εφημερίδες, η σύζυγος του θύματος κατηγόρησε τις δυνάμεις της τάξης ότι σκόπιμα οδήγησαν πρώτα τον σύζυγό της στη φυλακή, αντί να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο, παρά τη σοβαρότητα των τραυμάτων του.

Η Ινδία απέρριψε την περασμένη εβδομάδα τα συμπεράσματα επίσημης αμερικανικής έκθεσης για την ανεξιθρησκία στον κόσμο. Σύμφωνα με αυτήν, η κυβέρνηση του εθνικιστή ινδουιστή Ναρέντρα Μόντι επιτρέπει να γίνονται επιθέσεις κατά των μειονοτήτων [μουσουλμάνων, χριστιανών, της κάστας των νταλίτ (παρίες) κλπ], οι οποίες είναι ολοένα και πιο συχνές τα τελευταία χρόνια στην χώρα αυτή του 1,3 δισεκατομμυρίου κατοίκων.

Ο υπουργός που είναι αρμόδιος για Υποθέσεις Μειονοτήτων, ο Μουχτάρ Αμπάς Νακβί, καταδίκασε το νέο αυτό κρούσμα λιντσαρίσματος και διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει σε “καταστροφικές δυνάμεις” να εμποδίσουν την βούλησή της για οικονομική ανάπτυξη.

“Οι άνθρωποι που εμπλέκονται σε περιστατικά αυτού του είδους έχουν μόνον ένα κίνητρο: να αμαυρώσουν την θετική ατμόσφαιρα που δημιουργεί η κυβέρνηση”, υπογράμμισε ο υπουργός.

Το αντιπολιτευόμενο κόμμα του Κογκρέσου κατηγόρησε το Κόμμα Μπαρατίγια Τζανάτα (BJP, Κόμμα του Ινδικού Λαού) που βρίσκεται στην κυβέρνηση ότι απέτυχε να πράξει το καθήκον της όσον αφορά την προστασία των μειονοτήτων στην Ινδία, το 80% των κατοίκων της οποίας είναι ινδουιστές.

“Μπορεί η κυβέρνηση BJP να διαψεύσει ειλικρινά την αμερικανική έκθεση για την ασφάλεια των μειονοτήτων την ώρα που μουσουλμάνοι και νταλίτ λιντσάρονται τακτικά μέρα μεσημέρι;”, σημείωσε ο εκπρόσωπος του Κογκρέσου Σάμα Μοχάμεντ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τι είναι οι «Μπλε Δράκοι» που τρομάζουν τους κολυμβητές – Το εντυπωσιακό αλλά επικίνδυνο θαλάσσιο πλάσμα
Σπάνιοι, εντυπωσιακοί και επικίνδυνοι: οι «Μπλε Δράκοι» έχουν προκαλέσει συναγερμό σε παραλίες της Μεσογείου, καθώς το τσίμπημά τους μπορεί να αποδειχθεί θανατηφόρο
Μπλε δράκοι
Ο Τραμπ βλέπει τον εαυτό του ως Νίξον απέναντι στον Χρουστσόφ: «Αδύνατο να κερδίσεις πόλεμο χωρίς επίθεση στη χώρα – εισβολέα»
Ο Αμερικανός πρόεδρος δημοσίευσε φωτογραφία – σύγκριση με το ιστορικό «Kitchen Debate» του 1959 και επανέλαβε ότι αν ήταν στον Λευκό Οίκο ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν θα είχε ξεκινήσει ποτέ
Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Βλαντίμιρ Πούτιν 1
Ισραήλ: Εντολή Νετανιάχου για διαπραγματεύσεις απελευθέρωσης των ομήρων και κατάπαυση πυρός
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ δήλωσε ότι έδωσε το «πράσινο φως» για συνομιλίες με στόχο μια συμφωνία για τους ομήρους και μια κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, χωρίς ωστόσο να στείλει αντιπροσωπεία στο Κατάρ ή στην Αίγυπτο
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου 1
Πυρκαγιές στην Ευρώπη: Ρεκόρ με περισσότερα από 10 εκατομμύρια στρέμματα καμένα το 2025
Οι δασικές πυρκαγιές έχουν ήδη καταστρέψει μια έκταση ίση με την Κορσική, ξεπερνώντας μέσα σε οκτώ μήνες το προηγούμενο ρεκόρ του 2017, σύμφωνα με τα στοιχεία του ευρωπαϊκού συστήματος EFFIS
Πυρκαγιά στην Πορτογαλία
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν απαιτεί την παράδοση του Ντονμπάς και την παραίτηση της Ουκρανίας από την ένταξη στο ΝΑΤΟ για συμφωνία ειρήνης
Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters, ο Ρώσος πρόεδρος ζήτησε από το Κίεβο να παραδώσει πλήρως το Ντονμπάς, να παραιτηθεί από την ένταξη στο ΝΑΤΟ και να απαγορεύσει την ανάπτυξη δυτικών στρατευμάτων στο έδαφός του
Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ και ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν 1