Κόσμος

Λίβανος: Ένας στρατιώτης τραυματίας και ένας άμαχος νεκρός από αεροπορικά πλήγματα του Ισραήλ

Μπορεί η κατάπαυση του πυρός στον Λίβανο ανάμεσα σε Ισραήλ και Χεζμπολάχ να βρίσκεται σε ισχύ από την προηγούμενη Τετάρτη (27.11.2024) ωστόσο φαίνεται ότι δεν έχουν σταματήσει οι μεμονωμένες επιθέσεις και οι θάνατοι αμάχων.

Ειδικότερα, ένας άνθρωπος σκοτώθηκε σήμερα (02.12.2024) από αεροπορικό πλήγμα του Ισραήλ στην περιοχή Μαρζαγιούν, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας του Λιβάνου.

Tο εθνικό πρακτορείο ειδήσεων της χώρας ANI διευκρίνισε πως ο άνθρωπος που σκοτώθηκε ήταν ένας άνδρας ο οποίος κυκλοφορούσε με μοτοσικλέτα.

REUTERSREUTERS/Stoyan Nenov

Νωρίτερα, ο λιβανικός στρατός ανέφερε πως ισραηλινό μη επανδρωμένο εναέριο όχημα (drone) έθεσε στο στόχαστρο εκσκαφέα του λιβανικού στρατού που εκτελούσε οχυρωματικά έργα μέσα στη στρατιωτική βάση Αλ Αμπάρα κοντά στα σύνορα του Λιβάνου με τη Συρία. Ένας στρατιώτης τραυματίστηκε, ανέφερε.

Το Ισραήλ και η λιβανική ένοπλη οργάνωση Χεζμπολάχ άρχισαν να εφαρμόζουν κατάπαυση του πυρός στο πλαίσιο μιας συμφωνίας που πρότειναν οι ΗΠΑ για εκεχειρία 60 ημερών ώστε να τερματιστούν εχθροπραξίες ενός και πλέον έτους.

Η συμφωνία άνοιξε τον δρόμο για ένα τέλος στη σύγκρουση στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου που έχει προκαλέσει τον θάνατο χιλιάδων ανθρώπων αφότου ξεκίνησε μετά το ξέσπασμα του πολέμου στη Γάζα πέρυσι.

Το Γαλλικό Πρακτορείο σημειώνει ότι πολλά ισραηλινά πλήγματα έχουν θέσει στο στόχαστρο τον Λίβανο αφότου τέθηκε σε ισχύ η κατάπαυση του πυρός ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χεζμπολάχ στις 27 Νοεμβρίου. Η φιλοϊρανική οργάνωση δεν έχει ανακοινώσει αντίποινα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το «plan B» της Ευρωπαϊκής Ένωσης εάν η κυβέρνηση Τραμπ κάνει πίσω στον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία
«Υπάρχει σχέδιο Β, αλλά πρέπει να εργαστούμε για το σχέδιο Α. Γιατί διαφορετικά, εάν επικεντρωθούμε στο σχέδιο Β, (αναπόφευκτα) αυτό θα συμβεί», δήλωσε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάγια Κάλας
Η Κάγια Κάλας
Έντεκα τραυματίες, 3 σε κρίσιμη κατάσταση, από αυτοκίνητο που έπεσε σε πλήθος στην Κοπεγχάγη
«Το αυτοκίνητο χτύπησε έναν ποδηλάτη και ανέβηκε στο πεζοδρόμιο κοντά σε ένα καφέ όπου υπάρχει εξωτερικός χώρος σαν βεράντα, όπου έριξε κάτω και άλλους ανθρώπους», διευκρίνισε η αστυνομία
Αστυνομικοί και διασώστες επιχειρούν στο Sortedam Dossering, όπου ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω στο πλήθος, Κοπεγχάγη, Δανία
Το μήνυμα του βασιλιά Καρόλου στους καρκινοπαθείς: «Κάθε διάγνωση είναι τρομακτική»
Ο βασιλιάς Κάρολος αναφέρθηκε στην εμπειρία του με τον καρκίνο, λέγοντας ότι «η διάγνωση καρκίνου δεν χρειάζεται ποτέ να σημαίνει ότι θα αντιμετωπίσουμε το μέλλον χωρίς ελπίδα και υποστήριξη»
Ο βασιλιάς Κάρολος
Πανικός στο Ισραήλ: Συγκλονιστικά πλάνα από τις φωτιές στην Ιερουσαλήμ - Στους 23 οι τραυματίες
Οι φλόγες κατακαίνε δασωμένες εκτάσεις κοντά στον δρόμο που συνδέει το Λατρούν με τη Μπετ Σεμές. Πολλοί οδηγοί εγκατέλειψαν τα οχήματά τους στη μέση του δρόμου και διέφυγαν με τα πόδια
Ισραηλινό προσωπικό ασφαλείας και διάσωσης εργάζεται κοντά στο Latrun στο κεντρικό Ισραήλ, καθώς ξέσπασαν πυρκαγιές λόγω της υπερβολικής ζέστης