Κόσμος

Λίβανος: Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον πρώην υπουργό Παιδείας

Ο Λίβανος αναμένεται να αποκτήσει νέα κυβέρνηση καθώς ο πρόεδρος της χώρας έδωσε εντολή σχηματισμού στον πρώην υπουργό Παιδείας.

Ο Χασάν Ντιάμπ στηρίζεται από τη Χεζμπολάχ και τους συμμάχους της και ορίστηκε εντολοδόχος πρωθυπουργός μετά τις διαβουλεύσεις μεταξύ των κομμάτων που εκπροσωπούνται στο κοινοβούλιο, νωρίτερα σήμερα.

Με βάση το πολιτικό σύστημα διαμοιρασμού της εξουσίας που έχει ο Λίβανος, ο πρωθυπουργός πρέπει να προέρχεται από την κοινότητα των σουνιτών μουσουλμάνων. Ο πρόεδρος της χώρας είναι υποχρεωμένος να δώσει την εντολή στον υποψήφιο που θα κερδίσει τις περισσότερες ψήφους μεταξύ των 128 βουλευτών του κοινοβουλίου.

Στις πρώτες δηλώσεις του, ο Ντίαμπ είπε ότι θα εργαστεί για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης το συντομότερο δυνατόν. «Όλες οι προσπάθειές μας πρέπει να επικεντρωθούν στο να σταματήσουμε την κατάρρευση», τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι σήμερα κατεπείγουσα προτεραιότητα είναι να εξασφαλιστεί η πολιτική σταθερότητα και η ασφάλεια της χώρας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Χαμάς δημοσίευσε νέο βίντεο με Ισραηλινό όμηρο: Γεμάτος αίματα εκλιπαρεί να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι κρατούμενοι
Στο βίντεο των 4 λεπτών, απεικονίζεται ο 36χρονος όμηρος Μαξίμ Χερκίν να είναι ξαπλωμένος και να αναφέρει πως τραυματίστηκε μετά από ισραηλινό βομβαρδισμό
Maxim Herkin 1
Ερντογάν για Κυπριακό: Οι διαπραγματεύσεις θα γίνουν μεταξύ δυο κρατών και όχι κοινοτήτων
«Αν δεν υπάρξει μια δίκαιη, μόνιμη, βιώσιμη και ρεαλιστική λύση στο νησί, δεν είναι δυνατόν να δεχτούμε εμείς την "Ελληνοκυπριακή Διοίκηση της Νότιας Κύπρου"» - Η αντίδραση της Λευκωσίας
Ο Ταγίπ Ερντογάν 1
Βατικανό: Ο σκληρός αγώνας για την επιβίωση της Ρώμης και η LGBTQ+ κοινότητα που θα επηρεάσει στην εκλογή του νέου Πάπα
Αμφισβητούν την διακυβέρνηση του Πάπα Φραγκίσκου οι καρδινάλιοι - Στόχος των μελών του Κονκλαβίου να γίνει ξανά η Ρώμη το επίκεντρο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας
Καρδινάλιοι