Κόσμος

Λίβανος: Νέοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί σε νότια προάστια της Βηρυτού – Νεκροί τρεις δημοσιογράφοι και τρία παιδιά

Νέοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί εξαπολύθηκαν τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή στον Λίβανο, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρεις δημοσιογράφοι, μεταδίδει το λιβανικό πρακτορείο ειδήσεων ANI.

Το ANI εξήγησε πως «τρεις δημοσιογράφοι σκοτώθηκαν σε ισραηλινό πλήγμα στη Χασμπάγια», διευκρινίζοντας πως «ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη εξαπέλυσαν επιδρομή στις 03:30 (σ.σ. τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) στα σύνορα Λιβάνου-Συρίας».

Σύμφωνα με πληροφορίες λιβανικών ΜΜΕ, ο βομβαρδισμός είχε στόχο ξενοδοχείο στη Χασμπάγια, περίπου 50 χιλιόμετρα νότια της Βηρυτού.

Σύμφωνα με το ANI, έγιναν επίσης νέοι βομβαρδισμοί σε νότια προάστια της Βηρυτού.

Ο σφοδρότερος καταγράφτηκε στη Σουέιφατ αλ Αμρούσια, όπου καταστράφηκαν δυο κτίρια και ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά. Μαύρος καπνός υψώνεται από την ζώνη αυτή, ανέφερε το πρακτορείο.

Άλλος βομβαρδισμός είχε στόχο τη συνοικία της Αγίας Τερέζας, όπου κατέρρευσαν δυο κτίριο κοντά στο Συνταγματικό Συμβούλιο.

Σφυροκόπημα του Ισραήλ σε νότια προάστια της Βηρυτού

Αεροπορικοί βομβαρδισμοί των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων στοχοποίησαν για ακόμη ένα βράδυ αργά χθες Πέμπτη τομείς των νοτίων προαστίων της Βηρυτού, που αποτελούν προπύργιο του λιβανικού κινήματος Χεζμπολάχ, κατέγραψαν εικονολήπτες και φωτοειδησεογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου και μετέδωσε το λιβανικό εθνικό πρακτορείο ειδήσεων ANI, λίγη ώρα μετά την προειδοποίηση εκπροσώπου του ισραηλινού στρατού σε αμάχους να απομακρυνθούν εσπευσμένα από τα σπίτια τους.

Έπειτα από αλλεπάλληλα πλήγματα, το οπτικό υλικό που μεταδόθηκε εικόνιζε στήλες μαύρου καπνού να υψώνονται από διάφορους τομείς των νοτίων προαστίων. Ακούστηκε σειρά εκρήξεων.

«Η ισραηλινή πολεμική αεροπορία διεξήγαγε βομβαρδισμό στον τομέα της Σουέιφατ», στην περιφέρεια των νοτίων προαστίων, μετέδωσε το ANI.

«Η εχθρική αεροπορία διεξήγαγε δύο πλήγματα στον τομέα της Χαρέτ Χράικ», επίσης στα νότια προάστια, πρόσθεσε λίγο αργότερα, προτού αναφέρει επίσης πως βομβαρδίστηκε ο τομέας Χαντάθ.

Αργά το βράδυ της Πέμπτης (24.10.24) ο ισραηλινός στρατός διέταξε τους κατοίκους τεσσάρων τομέων να απομακρυνθούν αμέσως από τα ακίνητα όπου διέμεναν, διαμηνύοντας πως θα εξαπέλυε βομβαρδισμούς εναντίον του λιβανικού ένοπλου κινήματος Χεζμπολάχ.

«Βρίσκεστε πλησίον εγκαταστάσεων και χώρων που ανήκουν στη Χεζμπολάχ και θα στοχοποιήσουν οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις στο εγγύς μέλλον. Πρέπει αμέσως να απομακρυνθείτε εσπευσμένα από τα κτίρια αυτά και τα παρακείμενα και να παραμείνετε σε απόσταση τουλάχιστον 500 μέτρων», ανέφερε αραβόφωνος εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού μέσω X.

Έπειτα από έναν χρόνο πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, ο στρατός του Ισραήλ μετέφερε το επίκεντρο των επιχειρήσεών του στον Λίβανο, όπου από την 23η Σεπτεμβρίου διεξάγει εντατικούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς, εναντίον προπυργίων της Χεζμπολάχ στο νότιο και στο ανατολικό τμήμα της χώρας και σε νότια προάστια της Βηρυτού.

Βομβάρδισαν σχολείο – καταφύγιο

Νωρίτερα χθες, τουλάχιστον 12 άνθρωποι, ανάμεσά τους τρία παιδιά, σκοτώθηκαν σε ισραηλινούς βομβαρδισμούς σε δυο χωριά στον ανατολικό Λίβανο, ανακοίνωσε το λιβανικό υπουργείο Υγείας.

Μια ημέρα νωρίτερα, σειρά σφοδρών αεροπορικών σε νότια προάστια της Βηρυτού ισοπέδωσε τουλάχιστον έξι ακίνητα, σύμφωνα με ΜΜΕ.

Τουλάχιστον 1.580 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στον Λίβανο από την 23η Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου βασισμένη σε επίσημα δεδομένα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μήνυμα Χαμενεΐ: Συγχαρητήρια για τη νίκη επί των σιωνιστών – Οι ΗΠΑ δεν πέτυχαν τίποτα από τον πόλεμο
Πρώτο μήνυμα από τότε που η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε κατάπαυση του πυρός μεταξύ Ιράν και Ισραήλ - «Οποιαδήποτε μελλοντική επιθετική ενέργεια εναντίον του Ιράν θα έχει βαρύ τίμημα» διεμήνυσε
Ο Αλί Χαμενεϊ
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες
9
New York Times: Ανησυχία στο Ιράν για την εξαφάνιση του ανώτατου ηγέτη Χαμενεΐ – «Πρέπει όλοι να προσευχόμαστε»
Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, δεν έχει εμφανιστεί δημόσια ούτε έχει κάνει κάποια βιντεοσκοπημένη δήλωση εδώ και σχεδόν μια εβδομάδα - «Οι πολίτες ανησυχούν: πού είναι ο ηγέτης μας;»
O ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ
Βίντεο με τη βασίλισσα Μάξιμα της Ολλανδίας να κοροϊδεύει τον Τραμπ ενώ μιλάει: Σάλος με τον μορφασμό της στη σύνοδο του ΝΑΤΟ
Η βασίλισσα της Ολλανδίας κατηγορείται ότι μιμήθηκε ειρωνικά τον τρόπο ομιλίας του αμερικανού προέδρου - Ποικίλες αντιδράσεις στα social media
Βασιλικό ζεύγος Ολλανδίας και Τραμπ
6