Κόσμος

Λίβανος: Τουλάχιστον 14 νεκροί από ισραηλινό βομβαρδισμό στο βόρειο τμήμα – Φόβοι πως θα αυξηθεί ο αριθμός των θυμάτων

Σε νέο βομβαρδισμό προχώρησαν σήμερα (11.11.2024) οι δυνάμεις του Ισραήλ, με στόχο το χωριό Αΐν Γιακούμπ στο βόρειο τμήμα του Λιβάνου.

Από την σημερινή επίθεση του Ισραήλ στον Λίβανο, τουλάχιστον 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 15 τραυματίστηκαν, οι περισσότεροι από αυτούς γυναίκες και παιδιά.

Οι έρευνες των αρχών δεν έχουν ακόμη σταματήσει και υπάρχει φόβος πως ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί.

Όπως φαίνεται στα βίντεο που αναρτήθηκαν στα social media, κάτοικοι προσπαθούν με τα χέρια τους να απομακρύνουν τα μπάζα του κτιρίου που γκρεμίστηκε, με σκοπό να απεγκλωβίσουν τα θύματα.

Την φρίκη του πολέμου αποκαλύπτει και ένα άλλο βίντεο, στο οποίο φαίνεται ένας άνδρας και μία γυναίκα να ουρλιάζουν ενώ αγκαλιάζονται σφιχτά, μετά τον ισραηλινό βομβαρδισμό.

Ένας τοπικός αξιωματούχος, ο Ρόνι αλ Χάτζ, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι τουλάχιστον 30 εκτοπισμένοι -μεταξύ αυτών πρόσφυγες από τη Συρία- διέμεναν στο κτίριο που γκρεμίστηκε.

Ο στρατός του Ισραήλ ανέφερε πως έπληξε «στρατιωτική υποδομή» όπου βρισκόταν «τρομοκράτης» και διαβεβαίωσε πως έλαβε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μην υπάρξουν παράπλευρες απώλειες, αμφισβητώντας τις αναφορές για τους θανάτους αμάχων.

Αυτή, είναι η πρώτη φορά που από την έναρξη του πολέμου κατά της Χεζμπολάχ του Λιβάνου, το Ισραήλ βάζει ως στόχο την συγκεκριμένη τοποθεσία, η οποία βρίσκεται στο βόρειο άκρο της χώρας, σε απόσταση περίπου 150 χιλιομέτρων από τα σύνορα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ισραήλ: «Θα τελειώσουμε με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν σε μια με δύο εβδομάδες» λένε οι IDF
Οι Ισραηλινές Αμυντικές Ένοπλες Δυνάμεις αναφέρουν ότι περίπου το 40% των βαλλιστικών πυραύλων του Ιράν, ή περίπου 200, έχουν καταστραφεί ή εξουδετερωθεί μέχρι στιγμής εν μέσω της επιχείρησης
Ένα αναχαιτιστικό σκάφος πετάει στον ουρανό καθώς πύραυλοι από το Ιράν εκτοξεύονται προς το Ισραήλ, όπως φαίνεται από το Τελ Αβίβ 4
Reuters: Η κυβέρνηση Τραμπ διέλυσε ομάδα εργασίας που είχε συσταθεί για να ασκήσει πιέσεις στη Ρωσία
Τα περισσότερα μέλη του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, συμπεριλαμβανομένης ολόκληρης της ομάδας που ασχολείται με τον πόλεμο στην Ουκρανία, απολύθηκαν
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ