Κόσμος

Μια ιστορική συνάντηση και όλα όσα έγιναν ανάμεσα σε Κιμ Γιονγκ Ουν και Ντόναλντ Τραμπ!

- Ντόναλντ Τραμπ και Κιμ Γιονγκ Ουν έγραψαν ιστορία με τη συνάντηση στη Σιγκαπούρη - Ο Κιμ Γιονγκ Ουν είναι ταλαντούχος, έξυπνος και καλός διαπραγματευτής είπε ο Ντόναλντ Τραμπ στη συνέντευξη Τύπου - Όλοι μπορούν να κάνουν πόλεμο, μόνο οι θαρραλέοι κάνουν ειρήνη, είπε - Οι κυρώσεις θα παραμείνουν μέχρι να καταστραφούν όλα τα πυρηνικά της Βόρειας Κορέας - Έμειναν οι δυο τους για 45 λεπτά μετά την ιστορική χειραψία - Λεπτό προς λεπτό όλα όσα συμβαίνουν στην Σιγκαπούρη, μέσα από το live blogging του newsit.gr

Ντόναλντ Τραμπ και Κιμ Γιονγκ Ουν. Δυο ηγέτες που έκαναν αυτό που σε πολλούς φάνταζε… αδιανόητο! Διότι ποιος θα πίστευε πριν λίγους μήνες ότι οι συγκεκριμένοι -ιδιόρρυθμοι, “εκρηκτικοί”- ηγέτες θα κατάφερναν να “σπάσουν τον πάγο” δεκαετιών στις σχέσεις ΗΠΑ – Βορείου Κορέας; Μια συνάντηση που πέρασε από… χίλια κύμματα, με συνεχείς αναβολές, εντάσεις κι ανατροπές, πήρε σάρκα και οστά.

Στις 04:00 τα ξημερώματα οι δύο ηγέτες “έσφιξαν τα χέρια” με τις στιγμές να είναι ιστορικές. Ο Τραμπ πήγε στην συνάντηση με κύριο αίτημα την πλήρη αποπυρηνικοποίηση της Βορείου Κορέας. Και με βάση το κείμενο της συμφωνίας που υπέγραψε, πήρε τη δέσμευση του Κιμ Γιογνκ Ουν πως αυτό θα γίνει. Σε βάθος χρόνου.

Όλα όσα έγιναν στην Σιγκαπούρη, μέσα από το live blogging του newsit.gr

 

Πώς… κατεβαίνουν Τραμπ – Κιμ Γιονγκ Ουν

Μαζί με τον Τραμπ στη Σιγκαπούρη έχει ταξιδέψει ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο. Ένας άνθρωπος που τους τελευταίους δυο μήνες έχει συναντήσει τον Κιμ Γιονγκ Ουν τουλάχιστον δυο φορές.

Αλλά και ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Τζον Μπόλτον, που είναι γνωστός για τις ακραίες θέσεις που διατυπώνει στα τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ.

Από την πλευρά του, ο Κιμ Γιονγκ Ουν θα έχει μαζί του την αδελφή του, που εδώ και μήνες είναι δίπλα στον βορειοκορεάτη ηγέτη, στις επίσημες διενθείς συναντήσεις του.

Η απόφαση του Κιμ Γιονγκ Ουν που ανάγκασε τον Τραμπ να… αλλάξει το πρόγραμμά του!

Πάντως, υπήρξαν από νωρίς αλλαγές που ίσως δεν… προμηνύουν θετικές εξελίξεις. Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν όρισε προθεσμία για την ολοκλήρωση της Συνόδου της Σιγκαπούρης! Κάτι που προκάλεσε τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να μεταφέρει για την Τρίτη την αναχώρησή του. Αρχικά ήταν προγραμματισμένο να αποχωρήσει την Τετάρτη.

Τις πληροφορίες μετέδωσε σήμερα το Bloomberg News.

Επικαλούμενο δύο Αμερικανούς αξιωματούχους, με γνώση στον προγραμματισμό του ταξιδιού του μεγιστάνα προέδρου, το Bloomberg αναφέρει ότι ο Ντόναλντ Τραμπ ήταν διατεθειμένος να παραμείνει περισσότερο εφόσον οι διαπραγματεύσεις σημείωναν πρόοδο.

Ωστόσο αφού ο Κιμ όρισε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την αναχώρησή του, έτσι έκανε κι ο Αμερικανός πρόεδρος.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Χαμάς δεν βλέπει κανένα νόημα στις διαπραγματεύσεις για εκεχειρία – Χάνεται και η τελευταία ελπίδα στη Γάζα
Οι ευρείας κλίμακας ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις αντιποίνων έχουν μετατρέψει μεγάλο μέρος της Γάζας σε σωρούς από συντρίμμια και στοίχισαν τη ζωή σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους
Βομβαρδισμός στη Λωρίδα της Γάζας
Φρίντριχ Μερτς: Ο πρώτος καγκελάριος που δεν εκλέχτηκε από τον α’ γύρο – «Πρέπει να σκεφτεί γιατί δεν τον στήριξαν»
Πώς κάλυψαν τα γερμανικά ΜΜΕ την ανταρσία των βουλευτών στον νέο καγκελάριο - Η ταπεινωτική ήττα του και το σοβαρό πλήγμα στη δημοκρατία της Γερμανίας
Φρίντριχ Μέρτς
Ινδία και Πακιστάν στα πρόθυρα πολέμου: Στους 36 οι νεκροί άμαχοι, δεκάδες τραυματίες – Βομβαρδισμοί και εχθροπραξίες στο Κασμίρ
Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και ένα μικρό παιδί ηλικίας 3 χρόνων - Η αντίδραση των ΗΠΑ και οι εντάσεις που ξεκίνησαν από τη σφαγή αμάχων στο Κασμίρ στις 22η Απριλίου
Στρατιώτες 2