Κόσμος

Λιβύη: Ανασύρθηκαν οι πρώτες 55 σοροί στο “χειρότερο ναυάγιο με μετανάστες”!

Πενήντα πέντε σοροί ανασύρθηκαν μέχρι τώρα ανοικτά των ακτών της Λιβύης, μετά τη βύθιση την Πέμπτη (25.7.2019) ενός ξύλινου πλεούμενου που μετέφερε εκατοντάδες μετανάστες.

Οι επιχειρήσεις έρευνας για τους μετανάστες που εξακολουθούν να αγνοούνται συνεχίζονται, δήλωσε τηλεφωνικά στο Reuters μέλος της λιβυκής Ερυθράς Ημισελήνου.

Δεν είναι σαφές πόσοι άνθρωποι επέβαιναν στο πλεούμενο και πόσοι εξακολουθούν να αγνοούνται και εκφράζονται φόβοι ότι έχουν πνιγεί στη “χειρότερη τραγωδία στη Μεσόγειο φέτος”, όπως τη χαρακτήρισε η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR).

Ο Αμπού Σαμπάι, μέλος της Ερυθράς Ημισελήνου, δήλωσε πως το πλεούμενο, που βυθίστηκε κοντά στην Κόμας, περίπου 120 χλμ. ανατολικά της Τρίπολης, μετέφερε 350 ανθρώπους, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν από την υποσαχάρια Αφρική.

Λιβύη: Ένα από τα τραγικότερα ναυάγια

Το λιβυκό Πολεμικό Ναυτικό ανακοίνωσε την Πέμπτη (25.7.2019) πως 250 άνθρωποι επέβαιναν στο σκάφος και η UNHCR δήλωσε ότι εκφράζονται φόβοι για έως 150 νεκρούς.

Λίβυοι ακτοφύλακες και τοπικοί αλιείς διέσωσαν 134 μετανάστες.

“Δεν διαθέτουμε επαρκείς δυνατότητες για να πραγματοποιούμε τις επιχειρήσεις μας. Οι πολίτες μιας βοηθούν με δικά τους οχήματα”, είπε ο Αμπού Σαμπάι.

“Οι σοροί είναι ακόμη σε σάκους σε ένα υπόστεγο και αναμένουμε την άδεια των αρχών ασφαλείας για να τους θάψουμε”, πρόσθεσε. Το υπόστεγο ανήκει σε ένα τμήμα που δημιουργήθηκε για να καταπολεμήσει την παράτυπη μετανάστευση.

Η Λιβύη είναι ένα κέντρο για μετανάστες και πρόσφυγες, πολλοί από τους οποίους προσπαθούν να φθάσουν στην Ευρώπη με μη αξιόπλοα σκάφη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η στιγμή που ρωσικό drone χτυπά τουρκικό εμπορικό πλοίο στη Μαύρη Θάλασσα – Η αντίδραση της Άγκυρας
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι υποστήριξε ότι η επίθεση αυτή καταδεικνύει ότι η Μόσχα δεν λαμβάνει σοβαρά υπόψη τις διπλωματικές προσπάθειες για τον τερματισμό του σχεδόν τετραετούς πολέμου
Ρωσικό drone χτυπά τουρκικό εμπορικό πλοίο στο λιμάνι της Οδησσού στη Μαύρη Θάλασσα
Ουκρανία: Ρωσικό πλήγμα σε πλοίο τουρκικών συμφερόντων στην Οδησσό – Έντονη αντίδραση της Άγκυρας
Το επιβατηγό και φορτηγό πλοίο, το οποίο εκμεταλλευόταν τουρκική εταιρεία, χτυπήθηκε από ρωσικό πύραυλο ενώ βρισκόταν αγκυροβολημένο στο λιμάνι Τσορνομόρσκ, κοντά στην Οδησσό
Το τουρκικό πλοίο που χτυπήθηκε στην Οδησσό