Κόσμος

Λιβύη: Μάχες στα νότια μεταξύ δυνάμεων του Χαλίφα Χάφταρ και ανταρτών από το Τσαντ

Μια στρατιωτική δύναμη που πρόσκειται στον στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ εξαπέλυσε επίθεση εναντίον μιας αντάρτικης οργάνωσης του Τσαντ, στη νότια Λιβύη, κοντά στα σύνορα των δύο χωρών, σύμφωνα με ένα τηλεοπτικό κανάλι προσκείμενο στον ισχυρό άνδρα της ανατολικής Λιβύης.

«Μια μεγάλη επιχείρηση» έγινε από τις ειδικές δυνάμεις της ταξιαρχίας Τάρεκ μπεν Ζιγιάντ, μιας από τις μονάδες που παραμένουν πιστές στον Χάφταρ. Στόχος ήταν «μισθοφόροι και στοιχεία της αντιπολίτευσης του Τσαντ που βρίσκονται στο λιβυκό έδαφος» μετέδωσε το κανάλι Libya al-Hadath.

Σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, στοχοθετήθηκαν θέσεις τους στο Τάρμπου, στα νότια σύνορα της Λιβύης

Η ταξιαρχία Τάρεκ μπεν Ζιγιάντ ανέφερε ότι έχασε έναν άνδρα σε αυτές τις επιχειρήσεις και ότι «κατέστρεψε πολλά θωρακισμένα οχήματα και εξόντωσε εκείνους που βρίσκονταν μέσα» ενώ «καταδίωξε εκείνους που έφυγαν προς τα σύνορα».

Πολλές ανταρτικές ομάδες του Τσαντ εδρεύουν στη Λιβύη, στο Σουδάν ή στην ευρύτερη περιοχή των συνόρων. Μεταξύ αυτών είναι και το Μέτωπο για την Αλλαγή και την Ομόνοια στο Τσαντ (Fact) το οποίο στις 11 Απριλίου εξαπέλυσε επίθεση στην Ντζαμένα, κατά την οποία σκοτώθηκε ο πρόεδρος του Τσαντ Ιντρίς Ντεμπί Ίτνο.

Το Fact από την πλευρά του υποστήριξε ότι μία από τις θέσεις του «εντός του εδάφους του Τσαντ» δέχτηκε επίθεση «από τη λεγόμενη ταξιαρχία Τάρεκ μπεν Ζιγιάντ, με τη στήριξη Σουδανών και αξιωματικών του γαλλικού στρατού, μελών της αποστολής Μπαρχάν».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σε σοκ η Βρετανία από τη σύλληψη του Άντριου για διαρροή απόρρητων εγγράφων στον Επστάιν: «Εφιάλτης για τον Κάρολο»
Η στιγμή που αστυνομικοί φτάνουν στο κτήμα Σάντριγχαμ στο Νόρφολκ για να τον συλλάβουν - Η σύλληψή του έγινε ανήμερα των 66ων γενεθλίων του στο κτήμα Σάντριγχαμ στο Νόρφολκ - Είναι το πρώτο ανώτερο μέλος της βασιλικής οικογένειας που συλλαμβάνεται στη σύγχρονη ιστορία - Τι ακολουθεί
Ο πρίγκιπας Άντριου
«Εκείνη μου είπε να φύγω» λέει ο ορειβάτης που άφησε τη σύντροφό του να πεθάνει από το κρύο στην κορυφή του ψηλότερου βουνού της Αυστρίας
Η κοπέλα έμεινε ολομόναχη στο Grossglockner για 6,5 ώρες, στο ψηλότερο βουνό της Αυστρίας με ύψος κοντά στα 3.800 μέτρα - Η μοιραία ανάβαση πριν από ένα χρόνο
Ο ορειβάτης που άφησε τη σύντροφό του να πεθάνει στο ψηλότερο βουνό της Αυστρίας
Συνελήφθη ο πρώην πρίγκιπας Άντριου για παράβαση καθήκοντος στον απόηχο του σκανδάλου Επστάιν
Ερευνώνται καταγγελίες ότι είχε διαβιβάσει εμπιστευτικά έγγραφα στον παιδόφιλο χρηματιστή - Σήμερα έχει τα γενέθλιά του και κλείνει τα 66 - Η ανακοίνωση της Αστυνομίας
Ο πρίγκιπας Άντριου
Ανανεώθηκε πριν 57 λεπτά
14