Κόσμος

Λιζ Τρας: Ο Πούτιν δεν μπορεί να αλλάξει τα σύνορα χρησιμοποιώντας «ωμή βία»

Με σκληρή γλώσσα η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Λιζ Τρας, μίλησε για τον Βλαντίμιρ Πούτιν και την προσάρτηση των τεσσάρων ουκρανικών περιφερειών στην Ρωσία.

Η Βρετανία δεν θα δεχθεί ποτέ τις περιφέρειες του Ντονέτσκ, του Λουχάνσκ, της Χερσώνας και της Ζαπορίζια “ως κάτι άλλο από ουκρανικό έδαφος”, δήλωσε η πρωθυπουργός Λιζ Τρας και πρόσθεσε πως ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν παραβιάζει το διεθνές δίκαιο.

“Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στον Πούτιν να αλλάξει τα διεθνή σύνορα χρησιμοποιώντας ωμή βία. Θα διασφαλίσουμε ότι θα χάσει αυτόν τον παράνομο πόλεμο”, ανέφερε η Τρας σε δήλωση που δημοσιοποιήθηκε σήμερα.

“Ο Πούτιν ενήργησε, γι΄άλλη μια φορά, παραβιάζοντας το διεθνές δίκαιο περιφρονώντας κατάφωρα τις ζωές του ουκρανικού λαού τον οποίο ισχυρίζεται ότι εκπροσωπεί.”

Αργότερα σήμερα, ο Πούτιν αναμένεται να κηρύξει ρωσική διακυβέρνηση επί του 15% περίπου της Ουκρανίας, στη μεγαλύτερη προσάρτηση στην Ευρώπη μετά τον Χίτλερ.

Η Ρωσία διεξήγαγε δημοψηφίσματα, όπως τα αποκαλεί, σε κατεχόμενες περιοχές της Ουκρανίας. Οι δυτικές κυβερνήσεις και το Κίεβο είπαν πως οι ψηφοφορίες παραβίασαν το διεθνές δίκαιο, ήταν καταναγκαστικές και όχι αντιπροσωπευτικές.

Η Τρας μίλησε επίσης με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι νωρίτερα αυτή την εβδομάδα για να πει πως η Βρετανία δεν θα αναγνωρίσει ποτέ τις προσπάθειες της Ρωσίας να προσαρτήσει ουκρανικό έδαφος.

“Το Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα αγνοήσει ποτέ την κυρίαρχη βούληση των λαών αυτών και δεν θα αποδεχθούμε ποτέ τις περιφέρειες του Ντονέτσκ, του Λουχάνσκ, της Χερσώνας και της Ζαπορίζια ως κάτι άλλο από ουκρανικό έδαφος”, ανέφερε σήμερα στη δήλωσή της η Τρας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το «plan B» της Ευρωπαϊκής Ένωσης εάν η κυβέρνηση Τραμπ κάνει πίσω στον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία
«Υπάρχει σχέδιο Β, αλλά πρέπει να εργαστούμε για το σχέδιο Α. Γιατί διαφορετικά, εάν επικεντρωθούμε στο σχέδιο Β, (αναπόφευκτα) αυτό θα συμβεί», δήλωσε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάγια Κάλας
Η Κάγια Κάλας
Έντεκα τραυματίες, 3 σε κρίσιμη κατάσταση, από αυτοκίνητο που έπεσε σε πλήθος στην Κοπεγχάγη
«Το αυτοκίνητο χτύπησε έναν ποδηλάτη και ανέβηκε στο πεζοδρόμιο κοντά σε ένα καφέ όπου υπάρχει εξωτερικός χώρος σαν βεράντα, όπου έριξε κάτω και άλλους ανθρώπους», διευκρίνισε η αστυνομία
Αστυνομικοί και διασώστες επιχειρούν στο Sortedam Dossering, όπου ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω στο πλήθος, Κοπεγχάγη, Δανία
Το μήνυμα του βασιλιά Καρόλου στους καρκινοπαθείς: «Κάθε διάγνωση είναι τρομακτική»
Ο βασιλιάς Κάρολος αναφέρθηκε στην εμπειρία του με τον καρκίνο, λέγοντας ότι «η διάγνωση καρκίνου δεν χρειάζεται ποτέ να σημαίνει ότι θα αντιμετωπίσουμε το μέλλον χωρίς ελπίδα και υποστήριξη»
Ο βασιλιάς Κάρολος
Πανικός στο Ισραήλ: Συγκλονιστικά πλάνα από τις φωτιές στην Ιερουσαλήμ - Στους 23 οι τραυματίες
Οι φλόγες κατακαίνε δασωμένες εκτάσεις κοντά στον δρόμο που συνδέει το Λατρούν με τη Μπετ Σεμές. Πολλοί οδηγοί εγκατέλειψαν τα οχήματά τους στη μέση του δρόμου και διέφυγαν με τα πόδια
Ισραηλινό προσωπικό ασφαλείας και διάσωσης εργάζεται κοντά στο Latrun στο κεντρικό Ισραήλ, καθώς ξέσπασαν πυρκαγιές λόγω της υπερβολικής ζέστης