Κόσμος

Λονδίνο: Σοκαριστικά βίντεο! Μαχαίρωσε άνδρα στο λαιμό φωνάζοντας “αυτό είναι για τη Συρία”!

Ένας άνδρας κρατώντας ένα μαχαίρι επιτέθηκε σε έναν πολίτη σε ένα σταθμό του μετρό στο ανατολικό Λονδίνο χθες το βράδυ, φωνάζοντας, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης "Αυτό είναι για τη Συρία", πριν οι αστυνομικοί χρησιμοποιήσουν ένα όπλο τέιζερ (ηλεκτροσόκ) για να τον συλλάβουν. Η επίθεση χαρακτηρίστηκε από τις αρχές τρομοκρατικό συμβάν.

Μια λίμνη αίματος κοντά στα μηχανήματα ακύρωσης εισιτηρίων στον σταθμό υπόγειου σιδηροδρόμου στο Λέιτονστοουν, 10χλμ ανατολικά από το κεντρικό Λονδίνο ήταν ορατή σε σε ερασιτεχνικό βίντεο που αναρτήθηκε στο twitter, που δείχνει τον ύποπτο δράστη να βρίσκεται αντιμέτωπος με αστυνομικούς, λίγο μετά τις 21:00 ώρα Ελλάδας.

Η αστυνομία ανέφερε πως οι αρχικές αναφορές υποδείκνυαν ότι ο άνδρας απείλησε επίσης και άλλους παρευρισκομένους. Ένας πολίτης υπέστη σοβαρούς τραυματισμούς από τις μαχαιριές του δράστη, που δεν φαίνεται να θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή του, ενώ δύο άλλοι πολίτες υπέστησαν ήσσονος σημασίας τραύματα.

“Τρομοκρατικό συμβάν”

“Αντιμετωπίζουμε το συμβάν ως τρομοκρατικό περιστατικό”, δήλωσε ο Ρίτσαρντ Γουάλτον, επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου, με ανακοίνωση του.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε σε βρετανικές εφημερίδες ότι ο δράστης φέρεται να ισχυριζόταν ότι η επίθεση του ήταν αντίποινα για τις επιθέσεις των δυνάμεων της Δύσης ενάντια σε ισλαμιστές μαχητές στη Συρία.

“Είδα πολλούς ανθρώπους να τρέχουν, αλλά δεν έδωσα σημασία και συνέχισα να περπατάω για να πάρω το τρένο, αλλά ξαφνικά δεν μπορούσα να πιστέψω στα μάτια μου από αυτό που είδα: Έναν άνδρα που κρατούσε ένα μαχαίρι”, ανέφερε ο αυτόπτης μάρτυρας στην εφημερίδα Guardian.

Βγαίνοντας φώναξε: ‘Να τι σας συμβαίνει όταν τα βάζετε με την μητέρα Συρία, θα χυθεί όλο σας το αίμα“, πρόσθεσε ο μάρτυρας. Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δικτύο Sky News ο δράστης φώναξε “Αυτό είναι για τη Συρία“.

Η αστυνομία αρνήθηκε να σχολιάσει αυτές τις αναφορές και δεν ήταν άμεσα εφικτή η ανεξάρτητη επιβεβαίωση τους.

Οι βρετανιστές αρχές έχουν θέσει στη δεύτερη υψηλότερη βαθμίδα τα επίπεδα συναγερμού, που χαρακτηρίζεται ως “σοβαρή”, και συνιστά ότι μια επίθεση θεωρείται πολύ πιθανή.

Αεροσκάφη της βρετανικής Πολεμικής Αεροπορίας ξεκίνησαν την Πέμπτη βομβαρδισμούς σε περιοχές που ελέγχονται από το Ισλαμικό Κράτος στην Συρία.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε πως οι αεροπορικές επιδρομές δεν θα αυξήσουν τις πιθανότητες μιας επίθεσης στην Βρετανία, καθώς οι τζιχαντιστές ήδη θεωρούν την χώρα κυρίαρχο τους στόχο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νιγηρία: Aπήγαγαν πάνω από 300 μαθητές καθολικού σχολείου – Στρατιώτες «χτενίζουν» τα δάση για να τους βρουν
Πρόκειται για τη δεύτερη μαζική απαγωγή στη Νιγηρία σε διάστημα λίγων ημερών - Ο Ντόναλντ Τραμπ απειλεί με στρατιωτική παρέμβαση για να σταματήσει ο διωγμός των χριστιανών
Σχολείο
Παραιτήθηκε η Τέιλορ Γκριν μετά την κόντρα με τον Ντόναλντ Τραμπ – «Σπουδαία είδηση» σχολίασε ο Αμερικανός πρόεδρος
Το χρονικό της κόντρας, οι κατηγορίες της βουλευτού προς τον Ντόναλντ Τραμπ και οι ακραίοι χαρακτηρισμοί του Αμερικανού προέδρου προς την άλλοτε σύμμαχό του
Ματζόρι Τέιλορ Γκριν / Ντόναλντ Τραμπ
Η πιο δύσκολη ώρα για τον Ζελένσκι: Το τελεσίγραφο 6 ημερών και οι εδαφικές παραχωρήσεις που «δωρίζουν» στη Ρωσία έκταση ίση με το Λουξεμβούργο
Οι απειλές του Πούτιν για κατάληψη περισσότερων εδαφών αν η Ουκρανία αρνηθεί και το σχόλιο Τραμπ για τον Ζελένσκι: «Αν δεν του αρέσει, θα συνεχίσουν να πολεμούν»
Βολοντίμιρ Ζελένσκι 213
Πούτιν: «Το σχέδιο Τραμπ των 28 σημείων για την Ουκρανία θα μπορούσε να αποτελέσει βάση για μια τελική ειρηνευτική συμφωνία»
Η Ρωσία θα κέρδιζε αμαχητί μια έκταση ίση με το Λουξεμβούργο, σύμφωνα με νέα ανάλυση - Ο Πούτιν επιβεβαίωσε ότι η Ρωσία έλαβε σχέδιο του Λευκού Οίκου για τον τερματισμό του πολέμου
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν 189
Προειδοποιεί ο ΓΓ του ΟΗΕ: «Κάθε Ειρηνευτική λύση για την Ουκρανία πρέπει να σέβεται την εδαφική της ακεραιότητα»
«Πρέπει να επιτραπεί στην Ουκρανία να αποφασίσει από μόνη της σχετικά με το πώς θα τερματίσει τον πόλεμο» τονίζει από την πλευρά του ο Φινλανδός πρόεδρος
Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες