Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Λωρίδα της Γάζας: Σε 4 μήνες σκοτώθηκαν περισσότερα παιδιά απ’ ότι σε 4 χρόνια

Λωρίδα της Γάζας: Σε 4 μήνες σκοτώθηκαν περισσότερα παιδιά απ’ ότι σε 4 χρόνια

Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία για τους θανάτους στην Λωρίδα της Γάζας από ισραηλινές επιχειρήσεις, αφού σύμφωνα με τον επικεφαλής της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA), περισσότερα παιδιά σκοτώθηκαν σε 4 μήνες απ’ ότι τα τελευταία 4 χρόνια.

“Ο αριθμός των παιδιών που φέρονται να σκοτώθηκαν μόλις σε τέσσερις μήνες στην Λωρίδα της Γάζας είναι πιο μεγάλος από τον αριθμό των παιδιών που σκοτώθηκαν σε τέσσερα χρόνια σε όλες τις συγκρούσεις ανά τον κόσμο”, έγραψε ο Φιλίπ Λαζαρινί στην πλατφόρμα Χ, καταγγέλλοντας έναν “πόλεμο εναντίον των παιδιών”.

Το μήνυμά του αναφέρεται στα στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών, σύμφωνα με τα οποία 12.193 παιδιά σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις παγκοσμίως μεταξύ 2019 και 2022.

Ο Λαζαρινί συνέκρινε τα στοιχεία αυτά με τις αναφορές του υπουργείου Υγείας στη Λωρίδα της Γάζας, η οποία ελέγχεται από τη Χαμάς, σύμφωνα με τις οποίες περισσότερα από 12.300 παιδιά σκοτώθηκαν στο παλαιστινιακό έδαφος μεταξύ Οκτωβρίου και τέλους Φεβρουαρίου.

“Ο πόλεμος αυτός είναι ένας πόλεμος κατά των παιδιών. Είναι ένας πόλεμος κατά της παιδικής τους ηλικίας και του μέλλοντός τους”, δήλωσε ο Λαζαρινί.

Ο πόλεμος φούντωσε μετά την επίθεση της Χαμάς την 7η Οκτωβρίου, κατά την οποία σχεδόν 1.160 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Ισραήλ, οι περισσότεροι άμαχοι, σύμφωνα με τα ισραηλινά στοιχεία.

Οι ένοπλοι πήραν επίσης σχεδόν 250 ομήρους. Το Ισραήλ εκτιμά ότι παραμένουν 130 αιχμάλωτοι στη Γάζα, από τους οποίους 32 πιστεύεται ότι είναι νεκροί.

Οι βομβαρδισμοί και η χερσαία επιχείρηση του Ισραήλ έχουν σκοτώσει 31.184 Παλαιστίνιους στη Γάζα, κυρίως γυναίκες και παιδιά, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις