Κόσμος

Λος Άντζελες: 150 εκατ. δολάρια λιγότερα για την αστυνομία! Μειώνονται και οι αστυνομικοί

Το δημοτικό συμβούλιο του Λος Άντζελες ψήφισε χθες Τετάρτη τη μείωση κατά περίπου 150 εκατομμύρια δολάρια του προϋπολογισμού της τοπικής αστυνομίας, υποχωρώντας στις πιέσεις πολλών ακτιβιστών μετά τις αντιρατσιστικές διαδηλώσεις που ξέσπασαν έπειτα από την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικούς.

Το μέτρο υιοθετήθηκε με 12 ψήφους υπέρ έναντι 2 κατά και τα χρήματα που εξοικονομήθηκαν θα κατευθυνθούν σε μεγάλο μέρος σε επενδύσεις σε υποβαθμισμένες περιοχές και σε εθνικές μειονότητες.

«Είναι ένα βήμα προς τα εμπρός, το οποίο θα στηρίξει τους κατοίκους που ανήκουν σε μειονότητες και θα τους προσφέρει τον σεβασμό, την αξιοπρέπεια και τις ίσες ευκαιρίες που αξίζουν», δήλωσε ο Κάρεν Πράις, ο μόνος μαύρος που συμμετέχει στην επιτροπή προϋπολογισμού του δημοτικού συμβουλίου.

Μειώνονται οι αστυνομικοί

Βάσει του προϋπολογισμού, τα μέλη της αστυνομίας του Λος Άντζελες, μια πόλης τεσσάρων εκατομμυρίων κατοίκων, θα μειωθούν σε λιγότερα από 10.000 ως το επόμενο καλοκαίρι, στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2008, σύμφωνα με τους Los Angeles Times.

Συνολικά ο προϋπολογισμός της αστυνομίας του Λος Άντζελες έφτανε το 1,86 δισεκ. δολάρια πριν τη μείωση, ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός της πόλης έφτανε τα 10,5 δισεκ. δολάρια.

Αυτή η κίνηση απαντά στα αιτήματα για μεταρρυθμίσεις των διαδηλωτών του κινήματος Black Lives Matter.

click4more: Αξιαγάπητη πιτσιρίκα διέκοψε τη συνέντευξη της μαμάς στο BBC (video)

«Θέλω να χαιρετίσω τους διοργανωτές του Black Lives Matter στο Λος Άντζελες και όλους τους άλλους που διατήρησαν την πίεση και ζήτησαν περισσότερα από τους θεσμούς μας», επεσήμανε ο Πράις, εκτιμώντας ότι η μεταρρύθμιση αυτή «δεν θα είχε επιτευχθεί χωρίς τις προσπάθειές τους».

Σε όλες τις ΗΠΑ το αίτημα για μεταφορά των πόρων που προορίζονται για την τοπική αστυνομία προς τις υποβαθμισμένες περιοχές ήταν μία από τις βασικές διεκδικήσεις των διαδηλωτών κατά της αστυνομικής βίας και του ρατσισμού.

Η πόλη της Νέας Υόρκης επίσης μείωσε τον προϋπολογισμό της αστυνομίας της κατά περισσότερο από ένα δισεκ, δολάρια.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο οικογένεια Τραμπ απλώνει τα «πλοκάμια» της στην Ευρώπη: Θα φτιάξει Trump Tower στο Βουκουρέστι
Αν και στην πρώτη θητεία του Ντόναλντ Τραμπ η Τrump Organization δεν επεδίωκε συμφωνίες με χώρες του εξωτερικού αυτό φαίνεται πως άλλαξε με τη δεύτερη φορά που ο Ρεπουμπλικάνος μπήκε στον Λευκό Οίκο
Trump Tower
Συντετριμμένη η σύζυγος του CEO της Lufthansa από το τροχαίο δυστύχημα στη Σαρδηνία: «Λιποθύμησε ενώ έκανε ανάνηψη στο θύμα»
Ο δικηγόρος της 51χρονης υποστήριξε πως η πελάτισσά του σταμάτησε όταν έφτασε στη διάβαση πεζών αλλά δεν αντιλήφθηκε την 24χρονη - «Σεν εγκατέλειψε ποτέ το θύμα, κατέβηκε κιόλας να της δώσει τις πρώτες βοήθειες»
O Carsten Spohr με την Vivian Spohr