Κόσμος

Λος Άντζελες: Απαγορεύεται η χρήση κινητών στα σχολεία

Μετά την ανησυχία για τις επιπτώσεις της χρήσης κινητών τηλεφώνων, οι εκπαιδευτικές αρχές του Λος Άντζελες ψήφισαν την πλήρη απαγόρευσή του στα σχολεία.

Χτες Τρίτη (19.06.2024) οι εκπαιδευτικές αρχές τάχθηκαν υπέρ της πλήρους απαγόρευσης των smartphones στα σχολεία της πόλης. Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια, που αποτελεί την πολυπληθέστερη πολιτεία των ΗΠΑ, στήριξε τον περιορισμό της χρήσης κινητών τηλεφώνων στους σχολικούς χώρους έπειτα από τον έντονο φόβο για τις επιπτώσεις της χρήσης τους στην ψυχική υγεία των παιδιών.

Το εκπαιδευτικό συμβούλιο του Λος Άντζελες, αρμόδιο για τη δεύτερη μεγαλύτερη σχολική περιφέρεια της χώρας, ζήτησε από το εκπαιδευτικό προσωπικό να εκπονήσει ένα σχέδιο που θα απαγορεύει τη χρήση κινητών τηλεφώνων και μέσων κοινωνικής δικτύωσης σε όλη τη διάρκεια της σχολικής ημέρας

«Σχολεία τα οποία έχουν… ήδη εφαρμόσει το μέτρο αναφέρουν εκπληκτικά αποτελέσματα. Τα παιδιά είναι πιο χαρούμενα, μιλάνε μεταξύ τους, οι σχολικές επιδόσεις τους βελτιώθηκαν», σχολίασε ο Νικ Μέλβοϊν, μέλος του συμβουλίου που πρότεινε το συγκεκριμένο μέτρο.

Η απόφαση περί απαγόρευσης των κινητών επικαλείται τα αποτελέσματα έρευνας που δείχνουν ότι η υπερβολική χρήση κινητών τηλεφώνων συνδέεται με αυξημένο στρες, ανησυχία, κατάθλιψη, διαταραχές ύπνου, επιθετικότητα και αυτοκτονικές τάσεις στους εφήβους.

Αναφέρει ακόμη ότι η απαγόρευση της χρήσης των κινητών και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στη διάρκεια της ημέρας έχει αποδειχτεί ότι αυξάνει τις επιδόσεις σε πολλά τεστ και στις τελικές εξετάσεις: «Οφέλη που ισοδυναμούν με μια επιπλέον ώρα διδασκαλίας την εβδομάδα».

Η ψηφοφορία, η οποία θα επηρεάσει 600.000 μαθητές, έρχεται αφότου η ανώτατη ιατρική αρχή της χώρας έκανε έκκληση για την τοποθέτηση προειδοποιητικών σημάτων στις πλατφόρμες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, οι οποίες –σύμφωνα με την ιατρική αρχή– επωάζουν κρίση ψυχικής υγείας.

«Οι έφηβοι που περνούν περισσότερες από τρεις ώρες την ημέρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αντιμετωπίζουν διπλάσιο κίνδυνο να εμφανίσουν συμπτώματα άγχους και κατάθλιψης», έγραψε ο δρ Βίβεκ Μούρτι σε άρθρο γνώμης που δημοσιεύτηκε στους New York Times.

«Η ημερήσια χρήση κατά μέσο όρο σε αυτή την ηλικιακή ομάδα ήταν, από το καλοκαίρι του 2023, 4,8 ώρες», σημείωσε.

Λίγες ώρες πριν από την ψηφοφορία, ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Γκάβιν Νιούσομ προσέφερε τη στήριξή του στις προσπάθειες απαγόρευσης της χρήσης κινητών μεταξύ μαθητών.

Νομοσχέδιο που τελεί υπό ψήφιση από το πολιτειακό κοινοβούλιο της Καλιφόρνιας θα καλεί τις σχολικές περιφέρειες να υιοθετήσουν μέτρα που θα απαγορεύουν ή θα περιορίζουν τη χρήση κινητών από τους μαθητές στα σχολεία.

Η Φλόριντα, ο κυβερνήτης της οποίας Ρον ΝτεΣάντις είναι σφοδρός πολέμιος του Νιούσομ, απαγόρευσε τη χρήση κινητών από τους μαθητές στα σχολεία τον περασμένο χρόνο.

Παρόμοια σχέδια έχουν στα σκαριά η Οκλαχόμα, το Κάνσας, το Βερμόντ, το Οχάιο, η Λουιζιάνα και η Πενσιλβάνια.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι ΗΠΑ βομβάρδισαν θέσεις τζιχαντιστών στη Νιγηρία τα Χριστούγεννα: «Θα υπάρξουν κι άλλοι νεκροί αν συνεχιστεί η σφαγή χριστιανών» λέει ο Τραμπ
«Είχα προειδοποιήσει ήδη αυτούς τους τρομοκράτες ότι αν δεν σταματούσαν τη σφαγή χριστιανών, θα πλήρωναν ακριβά» λέει ο Τραμπ
Ντόναλντ Τραμπ
14
Ο Πάπας Λέων στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του: «Αναθέτουμε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο στον Πρίγκιπα της Ειρήνης» – Η αναφορά του στη Γάζα και τους πρόσφυγες
«Πώς να μην θυμηθούμε τις σκηνές της Γάζας, οι οποίες εδώ και πολλές εβδομάδες είναι εκτεθειμένες στην βροχή, στον άνεμο και στο κρύο, αλλά και εκείνες τόσων άλλων προσφύγων κάθε ηπείρου» ανέφερε ο πάπας
πάπας λέων
Χριστουγεννιάτικη επικοινωνία Ζελένσκι με τους Αμερικανούς απεσταλμένους Γουίτκοφ και Κούσνερ για την Ουκρανία - «Ήταν μία καλή συζήτηση»
«Ελπίζω ότι οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν σήμερα με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και οι ιδέες που συζητήσαμε θα αποδειχθούν χρήσιμες»
REUTERS