Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Μαϊάμι: Η στιγμή κατεδάφισης του ιστορικού ξενοδοχείου Deauville – Είχαν μείνει και οι Beatles

Μαϊάμι: Η στιγμή κατεδάφισης του ιστορικού ξενοδοχείου Deauville – Είχαν μείνει και οι Beatles

Τον γύρο των social media κάνουν βίντεο από την παραλία του Μαϊάμι, τα οποία δείχνουν την στιγμή που κατεδαφίζεται το ιστορικό ξενοδοχείο Deauville Beach Resort. Ήταν ένα κτίριο ορόσημο στη Λεωφόρο Collins 6701 και κατά την διάρκεια της λειτουργίας του είχε φιλοξενήσει και τους Beatles. 

Η κατεδάφιση του Deauville Beach Resort στο Μαϊάμι έγινε το πρωί της Κυριακής (13.11.2022), γεμίζοντας θλίψη όσους παρακολούθησαν το θέαμα και γνώριζαν την ιστορία του ξενοδοχείου. Το εμβληματικό κτίριο στη Λεωφόρο Collins 6701 χτίστηκε το 1957 και πολλοί ήταν αυτοί που υποστηρίζουν ότι θα έπρεπε να κριθεί διατηρητέο. Το ξενοδοχείο έγινε μάλιστα ιδιαίτερα γνωστό τη δεκαετία του 1960, αφού φιλοξένησε τους Beatles κατά τη διάρκεια της εμφάνισης τους στο «The Ed Sullivan Show». 

Πολλοί κάτοικοι της περιοχής έκαναν λόγο για το τέλος μιας ολόκληρης εποχής, ενώ σε κάποιους άλλους – όπως σημειώνει ρεπορτάζ του CBS Miami – το γεγονός περνά αδιάφορο. Η κατεδάφιση του ιστορικού ξενοδοχείου γίνεται καθώς δεν συντηρούνταν σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που έχουν από τις τοπικές Αρχές και την Ένωση για τη Διατήρηση του Σχεδιασμού της πόλης. 

Δείτε βίντεο:

Με πληροφορίες από CBS Miami

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις