Κόσμος

Μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία – 19 νεκροί σε 24 ώρες

H αποτυχία των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων μεταξύ του Κιέβου και των φιλορώσων αυτονομιστών στο Μινσκ αναζωπυρώνει τους φόβους της κλιμάκωσης των συγκρούσεων στην ανατολική Ουκρανία όπου 19 άνθρωποι σκοτώθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες.

«Η ειρηνευτική διαδικασία βρίσκεται σε κίνδυνο» έγραψε σήμερα ο διπλωματικός σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας Βαλέρι Τσάλι στο λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook.

Την ώρα που ο απολογισμός των νεκρών αυξάνεται, οι χθεσινές διαπραγματεύσεις με στόχο την επίτευξη ειρήνης δεν απέφεραν κανένα αποτέλεσμα, δεν οδήγησαν σε καμία συμφωνία κατάπαυσης του πυρός όπως ήλπιζαν οι διεθνείς διαμεσολαβητές.

«13 στρατιωτικοί σκοτώθηκαν και 20 τραυματίστηκαν σε διάστημα 24 ωρών»

Ο ΟΑΣΕ που συμμετείχε στις συνομιλιές, όπως επίσης και η Ρωσία, κατηγόρησε σήμερα τους αντάρτες ότι θέλουν να αναθεωρήσουν τις ειρηνευτικές συμφωνίες που υπογράφθηκαν στην πρωτεύουσα της Λευκορωσίας το Σεπτέμβριο και τις οποίες αναγνωρίζει η διεθνής κοινότητα ως τη βάση μιας διευθέτησης της κρίσης.

Οι απεσταλμένοι των ανταρτών «δεν ήταν έτοιμοι να συζητήσουν για την εφαρμογή μιας κατάπαυσης του πυρός και την απόσυρση των βαρέων όπλων. Αντ’ αυτού ζήτησαν την επανεξέταση» των συμφωνιών του Σεπτεμβρίου, επισήμανε ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε.

Την ίδια ώρα, 13 Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν στις περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας που τελούν υπό τον έλεγχο των ανταρτών ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών σε διάστημα 24 ωρών στους 19, ανακοίνωσε ένας εκπρόσωπος του ουκρανικού στρατού, ο Βολόντιμιρ Πόλιοβι.

Νωρίτερα σήμερα το Κίεβο και οι αντάρτες έκαναν λόγο για 6 άμαχους νεκρούς.

«Η δυσκολότερη κατάσταση επικρατεί στα περίχωρα του Ντεπαλτσέβε» προσέθεσε ο Πόλιοβι. Ο ουκρανικός στρατός προσπαθεί κυρίως να απωθήσει τους αντάρτες από τις πόλεις Βουγκλεγκουίρσκ και Σανζαρίβκα, που βρίσκονται σε απόσταση 10 χιλιομέτρων δυτικά και βόρεια αντίστοιχα του Ντεμπαλτσέβε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ρεπουμπλικανοί και Δημοκρατικοί βουλευτές εναντιώνονται στο σχέδιο Τραμπ για την Ουκρανία: «Όχι άλλες παραχωρήσεις στον Πούτιν»
«Η Ουκρανία δεν πρέπει να αναγκασθεί να παραχωρήσει τα εδάφη της σε έναν από τους πλέον απροκάλυπτους εγκληματίες πολέμου στον κόσμο, τον Βλαντίμιρ Πούτιν»
Κογκρέσο
Ο Τραμπ αλλάζει στάση για το σχέδιο των 28 σημείων για την Ουκρανία: «Δεν είναι η τελική μου πρόταση»
Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει δηλώσει πως περιμένει απάντηση από το Κίεβο το αργότερο έως την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου, ενώ θέλει να έχει υπογραφεί μνημόνιο ειρήνης μέχρι το τέλος της χρονιάς
Ντόναλντ Τραμπ
Ουκρανία: Ο Εμανουέλ Μακρόν προειδοποιεί ότι το σχέδιο 28 σημείων του Τραμπ πρέπει να αναθεωρηθεί με τη συμμετοχή των Ευρωπαίων
Ο Γάλλος πρόεδρος εκτιμά ότι η πρόταση της Ουάσινγκτον δεν μπορεί να προχωρήσει χωρίς ουσιαστική διαβούλευση με την Ευρώπη, η οποία διαθέτει κρίσιμους μοχλούς πίεσης στο ουκρανικό ζήτημα
Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν
Τελεσίγραφο ΗΠΑ σε Ζελένσκι – «Υπογράψτε τώρα τη συμφωνία, η επόμενη θα είναι χειρότερη»
Η αμερικανική κυβέρνηση αναμένει από τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι να αποδεχθεί σύντομα μια συμφωνία ειρήνης, παρά τις παραχωρήσεις που θεωρούνται απαράδεκτες από πολλούς Ευρωπαίους συμμάχους, γράφει ο Guardian
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι 22