Κόσμος

Μαίνεται ο πόλεμος στρατού-καρτέλ στο Μεξικό, ακόμη 11 νεκροί

Δεν κλείνει ο κύκλος αίματος στο Μεξικό, όπου μαίνεται ο πόλεμος ανάμεσα στο στρατό και τα μέλη των καρτέλ ναρκωτικών.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

11 μέλη του καρτέλ των “Ζέτας” σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών στα βορειοανατολικά της χώρας, στην κοινότητα Νουέβα Σιουδάδ Γκερέρο της πολιτείας Ταμαουλίπας, κοντά στα σύνορα του Μεξικού με το Τέξας.

Μια στρατιωτική περίπολος δέχτηκε πυρά την Τετάρτη. Οι στρατιώτες απάντησαν σκοτώνοντας ένδεκα υπόπτους, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, συνελήφθησαν δύο άτομα που δήλωσαν ότι “ανήκουν στην εγκληματική οργάνωση των Ζέτας”. Οι στρατιώτες βρήκαν και κατάσχεσαν πολλά όπλα, αλεξίσφαιρα γιλέκα και έναν εκτοξευτήρα ρουκετών.

Οι “Ζέτας” είναι αντίπαλοι του “καρτέλ του Κόλπου” και κατηγορούνται για τη σφαγή 72 λαθρομεταναστών, στα τέλη Αυγούστου, στην ίδια περιοχή του βορειοανατολικού Μεξικού. Πιστεύεται επίσης ότι ευθύνονται για τη δολοφονία δύο αστυνομικών και ενός δημάρχου και για πολλές επιθέσεις με παγιδευμένα οχήματα.

Συνολικά, από τον “πόλεμο των καρτέλ” για τον έλεγχο του λαθρεμπορίου ναρκωτικών στο Μεξικό έχουν σκοτωθεί 28.000 άνθρωποι από το 2006. Ο πρόεδρος της χώρας, Φελίπε Καλδερόν, έχει ενισχύσει την αστυνομία και έχει κινητοποιήσει 50.000 στρατιώτες καθιστώντας “εθνική προτεραιότητα” τον πόλεμο κατά των καρτέλ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σε εξέλιξη η επιχείρηση για την απομάκρυνση των επιβατών του κρουαζιερόπλοιου με τον χανταϊό - Αναχώρησαν από την Τενερίφη οι Ισπανοί και οι Γάλλοι
Ο 70χρονος Έλληνας που βρισκόταν στο κρουαζιερόπλοιο θα πετάξει για Ολλανδία και από εκεί θα τον παραλάβει αεροσκάφος της Πολεμικής μας Αεροπορίας για να τον μεταφέρει στην Ελλάδα
REUTERS
Το κρουαζιερόπλοιο με τα κρούσματα χανταϊού στην Τενερίφη - Live η επιχείρηση αποβίβασης των επιβατών, οι πρώτοι Ισπανοί επιβιβάζονται στο αεροσκάφος
30 μέλη του πληρώματος θα παραμείνουν εντός του κρουαζιερόπλοιου και θα ταξιδέψουν στην Ολλανδία όπου θα γίνει και απολύμανση
ισπανία
5