Κόσμος

Μαίνονται οι μάχες στο Χαλέπι – Οι δυνάμεις του Άσαντ περικυκλώνουν τους αντάρτες

Οι δυνάμεις του συριακού καθεστώτος κατέλαβαν σήμερα τη Σχολή Εξοπλισμού του Χαλεπιού και προωθούνται στα νότια της πόλης αυτής, με στόχο να περικυκλώσουν και πάλι τις συνοικίες που ελέγχονται από τους αντάρτες, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια στρατιωτική πηγή.

Ο συριακός στρατός, “υποστηριζόμενος από τις συμμαχικές δυνάμεις” ελέγχει πλήρως τη Σχολή Εξοπλισμού και “διευρύνει έτσι τους τομείς που έχει υπό τον έλεγχό του στη ζώνη των στρατιωτικών ακαδημιών” μετέδωσε το επίσημο συριακό πρακτορείο Sana. Σύμφωνα με έναν ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκεται στις συνοικίες των ανταρτών, σημειώθηκαν σφοδροί βομβαρδισμοί στην περιοχή όπου βρίσκονται οι τρεις στρατιωτικές σχολές.

Οι δυνάμεις του καθεστώτος είχαν ήδη καταλάβει τη Σχολή Αεροπορίας και “ένοπλοι άνδρες πολιορκούνται στη Σχολή του Πυροβολικού” είπε ένας αξιωματικός του στρατού. Αν καταφέρει να καταλάβει και τη Σχολή του Πυροβολικού, ο στρατός θα μπορεί στη συνέχεια “να καταλάβει σχετικά εύκολα τη Ραμούσα, ένα προάστιο στα νότια του Χαλεπιού, και να πολιορκήσει και πάλι τις συνοικίες των ανταρτών”, σχολίασε ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Στις 6 Αυγούστου οι αντάρτες, με τη βοήθεια του Μετώπου Φάταχ αλ Σαμ (πρώην Μέτωπο Αλ Νόσρα, που αποκήρυξε στο μεταξύ την Αλ Κάιντα) εκδίωξαν τις δυνάμεις του καθεστώτος από τα νότια του Χαλεπιού και έσπασαν την πολιορκία των συνοικιών τους. Παρασυρμένη από τον ενθουσιαμό της για τη νίκη, η εξόριστη συριακή αντιπολίτευση έσπευσε τότε να ανακοινώσει ότι η κατάληψη του Χαλεπιού από τους αντάρτες δεν ήταν παρά μόνο “θέμα χρόνου”.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η ένοπλη οργάνωση NRF της Υεμένης «μπλόκαρε» μεγάλο φορτίο με όπλα από το Ιράν που προοριζόταν για τους Χούθι
Η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή, CENTCOM έκανε επίσημη ανακοίνωση τονίζοντας ότι κατασχέθηκαν πάνω από 750 τόνοι πυρομαχικών, καθώς και όπλα και ισχυροί πύραυλοι
Μέλη των δυνάμεων ασφαλείας των Χούθι
Σε φυλάκιση 23 ετών καταδικάστηκε 22χρονος Ρώσος στρατιωτικός για εσχάτη προδοσία - Έδινε πληροφορίες και ονόματα σε Ουκρανούς
Ο 22χρονος Αντόν Χοζάγεφ συνεργάστηκε με τη λεγεώνα «Ελευθερία της Ρωσίας» και το κίνημα «Atesh» της Κριμαίας και δεν θεωρεί τον εαυτό του ένοχο
Ρωσικός στρατός