Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Μακελειό σε σχολείο στη Ρωσία: Ο 19χρονος δράστης πήγε να αυτοκτονήσει μετά τις δολοφονίες

Μακελειό σε σχολείο στη Ρωσία: Ο 19χρονος δράστης πήγε να αυτοκτονήσει μετά τις δολοφονίες
photo Reuters

Σε εξετάσεις από ειδικούς ψυχολόγους και ψυχιάτρους θα υποβληθεί ο 19χρονος δράστης της επίθεσης σε σχολείο στην πόλη Καζάν του Ταταρστάν στη Ρωσία, Ιλνάζ Γκαλιαβίγεφ.

«Είναι γνωστό ότι μετά την δολοφονία των μαθητών και των δασκάλων, ο Γκαλιαβίγεφ ήταν έτοιμος να θέσει τέλος στην ζωή του αλλά οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν και δεν του έδωσαν αυτήν την δυνατότητα», μεταδίδει το πρακτορείο TASS επικαλούμενο πηγή στα όργανα επιβολής του νόμου.

photo Reuters
photo Reuters

Η ίδια πηγή δήλωσε ότι ο Γκαλιαβίγεφ, λίγο πριν πραγματοποιήσει την πράξη του δημιούργησε λογαριασμό στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Telegram, στον οποίο περιέγραφε ότι ετοιμάζεται να επιτεθεί στο σχολείο και να σκοτώσει όσο πιο πολλούς βρισκόντουσαν εκεί.

Η επίθεση εναντίον του σχολείου Ν175 στην πόλη Καζάν πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με την Εθνική Αντιτρομοκρατική Επιτροπή στις 9.30 το πρωί, με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους 9 άνθρωποι, εκ των οποίων 7 παιδιά και 2 ενήλικες, και να τραυματισθούν 21, εκ των οποίων οι οκτώ σε σοβαρή κατάσταση.

Click4more: Μακελειό σε σχολείο στη Ρωσία: Συνελήφθη ο 19χρονος δράστης – Είχε διαγραφεί από το κολλέγιο που φοιτούσε

Ο Ρώσος υπουργός Υγείας Μιχαήλ Μουράσκο, ο οποίος επισκέφθηκε το Καζάν, είχε δηλώσει νωρίτερα ότι στο νοσοκομείο παίδων της πόλης νοσηλεύονται 18 παιδιά, εκ των οποίων έξι είναι σε σοβαρή κατάσταση και άλλα δύο σε εξαιρετικά σοβαρή κατάσταση. Οκτώ παιδιά τραυματίσθηκαν από τα πυρά, ενώ τα υπόλοιπα τραυματίσθηκαν από θραύσματα γυαλιών κατά την εκκένωση του κτιρίου.

Η Ανακριτική Επιτροπή της Ρωσίας διέψευσε τις πληροφορίες που μεταδίδουν μέσα ενημέρωσης σύμφωνα με τις οποίες είχε τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός στο σχολείο της πόλης Καζάν, όπου ο ηλικίας 19 ετών Ιλνάζ Γκαλιαβίγεφ πραγματοποίησε την αιματηρή επίθεση, δήλωσε στους δημοσιογράφους η εκπρόσωπος της Ανακριτικής Επιτροπής Σβετλάνα Πετρένκο.

«Στην πραγματικότητα, μπαίνοντας στο σχολείο ο δράστης ενεργοποίησε έναν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό και εν συνεχεία χρησιμοποίησε πυροβόλο όπλο. Κανένας άλλος εκρηκτικός μηχανισμός κατά την επιθεώρηση του τόπου της τραγωδίας δεν εντοπίσθηκε από την ανακριτική ομάδα», δήλωσε η Πετρένκο, τονίζοντας ότι οι μόνες αξιόπιστες πληροφορίες προέρχονται από το όργανο που διενεργεί την έρευνα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις