Κόσμος

Μακελειό στη Μόσχα: «Βρέθηκαν όλοι οι δράστες, προσπάθησαν να διαφύγουν στην Ουκρανία» λέει ο Πούτιν

Τηλεοπτικό διάγγελμα προς τον ρωσικό λαό απηύθυνε σήμερα Σάββατο (23.03.24) ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν για την τρομοκρατική επίθεση σε χώρο συναυλιών κοντά στη Μόσχα.

Ο Πούτιν καταδίκασε μια «βάρβαρη τρομοκρατική επίθεση», ενώ ευχαρίστησε τις υπηρεσίες αντιμετώπισης έκτακτων καταστάσεων και τις ειδικές υπηρεσίες για τις προσπάθειές τους και κήρυξε ημέρα εθνικού πένθους την 24η Μαρτίου.

Επιπλέον, εξέφρασε τα βαθιά συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων.

Σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο, οι δράστες προσπάθησαν να διαφύγουν προς την Ουκρανία. Παράλληλα, ο Πούτιν επισήμανε πως τα μέτρα ασφαλείας στη Ρωσία έχουν ενισχυθεί.

Σε διάγγελμά του, ο Πούτιν είπε πως κάποιοι άνθρωποι στην ουκρανική πλευρά είχαν κάνει προετοιμασίες για να τους επιτρέψουν να διασχίσουν τα σύνορα από τη Ρωσία. Η Ουκρανία αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή στην επίθεση.

«Προσπάθησαν να κρυφτούν και μετακινήθηκαν προς την Ουκρανία, όπου, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία, είχε προετοιμαστεί ένα «παράθυρο» για εκείνους από την ουκρανική πλευρά ώστε να διασχίσουν τα σύνορα», τόνισε ο Πούτιν.

Ο Ρώσος πρόεδρος φάνηκε να επαναλαμβάνει την εκδοχή των γεγονότων που παρουσιάστηκαν νωρίτερα από τις ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας (FSB). Κατά τη διάρκεια του διαγγέλματός του, δεν έκανε καμία αναφορά στην τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος που ανέλαβε χθες την ευθύνη για την επίθεση, την ώρα που το Κίεβο αρνείται κατηγορηματικά κάθε εμπλοκή.

«Όλοι οι δράστες, όσοι το οργάνωσαν και εκείνοι που διέταξαν αυτό το έγκλημα θα τιμωρηθούν δίκαια και αναπόφευκτα. Όποιοι κι αν είναι, όποιος τους καθοδηγεί», τόνισε ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους.

«Θα αναγνωρίσουμε και θα τιμωρήσουμε όποιον βρίσκεται πίσω από τους τρομοκράτες, που προετοίμασε αυτήν την κτηνιωδία, αυτήν την επίθεση στη Ρωσία, εναντίον του λαού μας».

Όπως ο ίδιος ανέφερε, η 24η Μαρτίου κηρύχθηκε ημέρα εθνικού πένθους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μπαράζ ρωσικών επιθέσεων με 18 πυραύλους και 400 drones στην Ουκρανία – «Η Μόσχα πρέπει να νιώσει τις επιπτώσεις της τρομοκρατίας της»
2 νεκροί και τουλάχιστον 13 οι τραυματίες από τις νέες ρωσικές επιθέσεις - Σήμερα οι συναντήσεις Ζελένσκι με Αμερικανών αξιωματούχων στη Ρώμη στη διάρκεια της Διάσκεψης για την Ανάκαμψη της Ουκρανίας
Κτίριο
Κατέρρευσε βιομηχανική σήραγγα στο Λος Άντζελες - Διασώθηκαν οι 15 εργάτες που εγκλωβίστηκαν στα συντρίμμια
Οι αρχές με γερανούς προσπάθησαν να απομακρύνουν τα μπάζα και να ανασύρουν τους εργαζόμενους -  Η κατάρρευση της σήραγγας προκάλεσε ζημιές στις γραμμές επικοινωνίας
Σήραγγα
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες
Η Χαμάς συμφώνησε να απελευθερωθούν 10 Ισραηλινοί όμηροι – «Δύσκολες οι συζητήσεις για εκεχειρία λόγω αδιαλλαξίας»
Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας «δημιούργησαν τις κατάλληλες συνθήκες για την προώθηση συμφωνίας» με στόχο την απελευθέρωση των ομήρων
Διαδηλωτές κρατούν φωτοβολίδα καπνού, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας για την άμεση απελευθέρωση όλων των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα