Κόσμος

Μακελειό στην Μόσχα: Ο Λουκασένκο αδειάζει τον Πούτιν – «Οι δράστες δεν προσπάθησαν να φύγουν προς την Ουκρανία»

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο «άδειασε» τον Πούτιν, λέγοντας πως οι ένοπλοι που προκάλεσαν λουτρό αίματος στην Μόσχα επιχείρησαν αρχικά να διαφύγουν στη χώρα του, όχι στην Ουκρανία, όπως επιμένουν οι Ρώσοι αξιωματούχοι.

Ο Πούτιν υποστήριξε ότι η Ουκρανία είχε προετοιμάσει ένα «παράθυρο» ώστε οι δράστες να περάσουν τα σύνορα, μετά το μακελειό με τουλάχιστον 139 νεκρούς στην Μόσχα.

Η Ουκρανία αρνείται κατηγορηματικά κάθε ανάμιξή της αλλά δύο από τους ισχυρότερους συμμάχους του Ρώσου προέδρου, ο επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας Νικολάι Πατρούσεφ και ο αρχηγός της υπηρεσίας ασφαλείας FSB Αλεξάντερ Μπορτνίκοφ, κατηγόρησαν ευθέως το Κίεβο σήμερα, χωρίς να παρουσιάσουν κάποια απόδειξη.

Ωστόσο ο Λουκασένκο, που είναι επίσης στενός σύμμαχος του Πούτιν, είπε στους δημοσιογράφους ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας της Λευκορωσίας και της Ρωσίας συντόνισαν τις ενέργειές τους καθώς το όχημα των υπόπτων κινήθηκε στα νοτιοδυτικά της Μόσχας, προς την περιοχή του Μπριάνσκ, που συνορεύει τόσο με την Ουκρανία όσο και με τη Λευκορωσία. Είπε επίσης ότι η Λευκορωσία έστησε πολύ γρήγορα σταθμούς ελέγχου στα σύνορα. «Για αυτό δεν μπόρεσαν να μπουν στη Λευκορωσία. Το είδαν αυτό και έφυγαν και πήγαν στην περιοχή των ρωσοουκρανικών συνόρων» φέρεται να είπε, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο BelTA.

«Ο Πούτιν κι εγώ δεν κοιμηθήκαμε για μία ημέρα. Είχαμε συνεχή επικοινωνία», πρόσθεσε.

Ο Μπορτνίκοφ είπε ότι η Ρωσία γνώριζε πως η Ουκρανία εκπαίδευε ισλαμιστές μαχητές στη Μέση Ανατολή.

Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν δηλώσει ότι οι πληροφορίες τους επιβεβαιώνουν την ανάληψη της ευθύνης για την επίθεση από το Ισλαμικό Κράτος. Ο ίδιος ο Πούτιν παραδέχτηκε ότι η επίθεση διαπράχθηκε από ισλαμιστές αλλά είπε ότι θέλει να μάθει ποιος έδωσε την εντολή.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αποκαλύψεις στη δίκη του βαρυποινίτη, της 37χρονης Νάταλι και του «εισπράκτορα» στην Κύπρο - Τα τηλεφωνήματα από το κελί, οι θυρίδες και ο πίνακας μεγάλης αξίας
Ο βαρυποινίτης Γιώργος Ζαβράντωνας και η 37χρονη Νάταλι Τζιαπούρα κατάφεραν να κερδίσουν πάνω από 1.000.000 ευρώ, μέσα σε μόλις 6 μήνες
Νάταλι Τζιαπούρα
Σε ελληνόκτητο πλοίο η επίθεση στην Ερυθρά Θάλασσα ανοιχτά της Υεμένης – Δέχτηκε ρουκέτες και αναχαίτισε drones
Το ελληνόκτητο πλοίο υπέστη σημαντικές ζημιές και το πλήρωμα - ανάμεσα στο οποίο δεν υπάρχουν Έλληνες, δέχθηκε εντολή να το εγκαταλείψει για λόγους ασφαλείας
Φωτογραφία αρχείου
Συγκλονίζει 27χρονος που πνίγηκε προσπαθώντας να σώσει την οικογένειά του στο Τέξας - «Συγγνώμη, δε θα τα καταφέρω, σας αγαπώ»
Σε μία απέλπιδα προσπάθεια να σώσει την οικογένειά του, έσπασε με γροθιά ένα παράθυρο, κόβοντας μία αρτηρία, με συνέπεια να πεθάνει από αιμορραγία
Τέξας
1