Κόσμος

Μακελειό στην Πράγα: «Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει Έλληνας μεταξύ των θυμάτων» ενημερώνει η Ελληνική Πρεσβεία

Δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιος Έλληνας πολίτης μεταξύ των δεκάδων θυμάτων του μακελειού στην Πράγα, ενημέρωσε η Ελληνική Πρεσβεία μέσω των λογαριασμών της στα social media, καθώς η πρωτεύουσα της Τσεχίας είναι δημοφιλής προορισμός ενόψει των Χριστουγέννων ενώ εκεί ζουν και πολλοί Έλληνες φοιτητές.

Η Ελληνική Πρεσβεία έδωσε και οδηγίες σε όσους Έλληνες βρίσκονται στην Πράγα, να αποφεύγουν την Πλατεία Γιαν Πάλαχ, εκεί όπου εκτυλίχθηκε το μακελειό στο Πανεπιστήμιο του Καρόλου με τους δεκάδες νεκρούς και τραυματίες.

«Το συμβάν έχει τελειώσει αλλά η αστυνομία εξακολουθεί να ερευνά τόσο το κτίριο όσο και τον περιβάλλοντα χώρο για τυχόν ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού, ενώ συνεχίζεται και η διαδικασία για την αναγνώριση των θυμάτων», αναφέρει η Ελληνική Πρεσβεία στην Πράγα.

«Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να απευθύνεστε στο εξής τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης της Πρεσβείας Πράγας: +420 775 033 669», προσθέτει η Ελληνική Πρεσβεία στην Πράγα.

Αναλυτικά το μήνυμα της Ελληνικής Πρεσβείας στην Πράγα μετά το μακελειό:

«ΕΠΕΙΓΟΝ – ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΕΥΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΑ

Σε συνέχεια της τραγικής επίθεσης στην Φιλοσοφική Σχολή του Παν/μίου του Καρόλου, που έλαβε χώρα σήμερα 21.12.2023 στις 15:00 και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 15 ατόμων και τον τραυματισμό άλλων 24 (μέχρι στιγμής επίσημα στοιχεία της τσεχικής αστυνομίας) παρακαλούνται όλοι οι Έλληνες που βρίσκονται στην Πράγα όπως αποφεύγουν την μετάβαση τους στην Πλατεία Jan Palach στο κέντρο της πόλης, όπου ευρίσκεσαι το κτίριο της Φιλοσοφικής Σχολής.

Το συμβάν έχει τελειώσει αλλά η αστυνομία εξακολουθεί να ερευνά τόσο το κτίριο όσο και τον περιβάλλοντα χώρο για τυχόν ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού, ενώ συνεχίζεται και η διαδικασία για την αναγνώριση των θυμάτων.

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να απευθύνεστε στο εξής τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης της Πρεσβείας Πράγας: +420 775 033 669.

Μέχρι στιγμής, από την πληροφόρηση που έχει η Πρεσβεία, δεν υπάρχει κάποιος Έλληνας μεταξύ των θυμάτων».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Πυρά» από το Ισραήλ για την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους από Βρετανία, Αυστραλία και Καναδά – «Είναι μια ανταμοιβή για τη τζιχαντιστική Χαμάς»
«Το Ισραήλ δεν θα αποδεχτεί κανένα αποσπασματικό και φανταστικό κείμενο που επιχειρεί να το αναγκάσει να αποδεχτεί αδικαιολόγητα σύνορα»
Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Γκιντεόν Σάαρ 2
Μαχμούντ Αμπάς: Η αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης από τη Βρετανία είναι ένα «ουσιαστικό και αναγκαίο βήμα»
Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος μιλά για ένα αποφασιστικό βήμα προς την ειρήνη, ενώ ένας σκληροπυρηνικός Ισραηλινός υπουργός αντιδρά καλώντας σε άμεση προσάρτηση των κατεχόμενων εδαφών
Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς 1
Βρετανία, Καναδάς και Αυστραλία αναγνωρίζουν το Παλαιστινιακό κράτος - «Η Χαμάς δεν έχει κανένα μέλλον, ούτε σε κυβέρνηση ούτε στην ασφάλεια» λέει ο Κιρ Στάρμερ
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ ανακοίνωσε ότι η Μεγάλη Βρετανία αναγνωρίζει επίσημα το παλαιστινιακό κράτος
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ
29