Κόσμος

Μακελειό στο Αφγανιστάν! Επίθεση καμικάζι σε κηδεία – Τουλάχιστον 15 νεκροί

Τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 14 τραυματίσθηκαν σήμερα από βομβιστική επίθεση καμικάζι στη διάρκεια κηδείας στο ανατολικό Αφγανιστάν, έγινε γνωστό από τις τοπικές αρχές.

«Ο καμικάζι ανατίναξε τα εκρηκτικά στη διάρκεια της τελετής της κηδείας ενός πρώην κυβερνήτη της περιφέρειας Χάσκα Μίνα, που απεβίωσε πρόσφατα από φυσικό θάνατο», ανακοινώθηκε από το γραφείο του κυβερνήτη της επαρχίας Νανγκαρχάρ.

Ο διευθυντής των υπηρεσιών υγείας της επαρχίας δήλωσε ότι ο απολογισμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί, καθώς η κατάσταση μερικών από τους τραυματίες είναι κρίσιμη.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση. Την Πέμπτη, τουλάχιστον 41 άνθρωποι είχαν σκοτωθεί και περισσότεροι από 80 τραυματισθεί από επίθεση αυτοκτονίας σε σιιτικό πολιτιστικό κέντρο στην πρωτεύουσα Καμπούλ. Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος είχε αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση αυτή.

Η Νανγκαρχάρ, στο ανατολικό Αφγανιστάν, συνορεύει με το Πακιστάν και αποτελεί προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους, που έφθασε στο Αφγανιστάν το 2015 και πολλαπλασιάζει τις επιθέσεις στη χώρα, ενώ οι Ταλιμπάν, που εξακολουθούν να ευθύνονται για τον μεγαλύτερο αριθμό των θυμάτων, έχουν αυξήσει τις επιθέσεις τους εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας.

Το 2017 ήταν ιδιαίτερα φονικό για τους Αφγανούς αμάχους. Ο αριθμός των θυμάτων μεταξύ των αμάχων αναμένεται ότι θα είναι από τους πιο υψηλούς από την πτώση των Ταλιμπάν το 2001. Περισσότεροι από 8.000 άμαχοι έχουν σκοτωθεί ή τραυματισθεί εξαιτίας της σύγκρουσης μέσα στους εννέα πρώτους μήνες του χρόνου, σύμφωνα με την αποστολή του ΟΗΕ στο Αφγανιστάν.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Πύρινη κόλαση» σε αποθήκη πυροτεχνημάτων στην Καλιφόρνια, επτά αγνοούμενοι - Η στιγμή των εκρήξεων
Συγγενείς αγνοουμένων δεν έκρυψαν την οργή τους, κατηγορούν τους πυροσβέστες πως δεν «επικεντρώνονται στους ανθρώπους που παγιδεύτηκαν μέσα στην αποθήκη και πιθανόν σκοτώθηκαν»
Εκρήξεις σε εργοστάσιο πυροτεχνημάτων στην Καλιφόρνια
«Χαστούκι» σε Τραμπ από δικαστή: Μετανάστες που έχουν μπει παράνομα στις ΗΠΑ μπορούν να ζητήσουν άσυλο
«Τίποτα στον νόμο για τη μετανάστευση και την υπηκοότητα, ή στο Σύνταγμα, δεν δίνει στον πρόεδρο ή αντιπροσώπους του τις υπερβολικές εξουσίες που επικαλείται στη διακήρυξη και στις οδηγίες για την εφαρμογή της», αναφέρει ο δικαστής
Μετανάστες
Τραμπ εκτός ελέγχου: Οι σκοταδιστικές απειλές εκτέλεσης μεταναστών στο «Alligator Alcatraz» και ο Λευκός Οίκος ως τσιφλίκι
Από το βίντεο AI με το όραμά του για το «Αλκατράζ με αλιγάτορες: Για να κάνουμε την Αμερική ασφαλή ξανά», που ανέβηκε στον επίσημο λογαριασμό του Λευκού Οίκου στο Twitter
Ντόναλντ Τραμπ
5