Κόσμος

Μακρόν: Νέο επεισόδιο στην Ολλανδία με διαδηλωτή να κινείται εναντίον του Γάλλου προέδρου

Και δεύτερο επεισόδιο στην Ολλανδία με διαδηλωτή να κινείται εναντίον του Εμανουέλ Μακρόν. Ο δράστης χρειάστηκε να ακινητοποιηθεί στο έδαφος από άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας του Γάλλου προέδρου.

Δεν εκτυλίσσεται ανέφελα η διήμερη επίσημη επίσκεψη που πραγματοποιεί από χθες, Μεγάλη Τρίτη (11.04.2023) ο Εμανουέλ Μακρόν στην Ολλανδία. Διαδηλωτής που κατευθυνόταν τρέχοντας προς Γάλλο πρόεδρο ακινητοποιήθηκε από την προσωπική φρουρά του Μακρόν.

Το επεισόδιο αυτό, το δεύτερο μέσα σε 24 ώρες, σημειώθηκε τη στιγμή που ο Γάλλος πρόεδρος έφτανε για μία εκδήλωση στην πανεπιστημιούπολη του Άμστερνταμ. Ως γνωστόν, χθες (11.04.2023), η ομιλία του Μακρόν στη Χάγη διακόπηκε από διαδηλωτές που φώναζαν συνθήματα εναντίον του για τις αλλαγές στο συνταξιοδοτικό των Γάλλων.

Ο διαδηλωτής τραγουδούσε, στα γαλλικά αλλά με ξενική προφορά, ένα στιχάκι που φωνάζουν οι διαδηλωτές στη Γαλλία: «Είμαστε εδώ, είμαστε εδώ, ακόμη κι αν δεν το θέλει ο Μακρόν, είμαστε εδώ»!

Η οργή ενάντια στον νόμο για το συνταξιοδοτικό, με τον οποίο αυξάνεται η ηλικία συνταξιοδότησης κατά δύο έτη, έχει ήδη προκαλέσει αναστάτωση στις εκδηλώσεις που παρίσταται ο πρόεδρος της Γαλλίας.

Χθες, Μεγάλη Τρίτη, 11 Απριλίου, ένας διαδηλωτής διέκοψε την ομιλία του Μακρόν, φωνάζοντας «η γαλλική δημοκρατία χάθηκε»!

 

Στη Γαλλία, τα συνδικάτα σχεδιάζουν άλλο ένα 24ωρο πανεθνικών κινητοποιήσεων για αύριο, Μεγάλη Πέμπτη, 13 Απριλίου. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η πλειονότητα των ψηφοφόρων διαφωνεί με τη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση και στηρίζει τις διαμαρτυρίες.

Το Συνταγματικό Συμβούλιο της Γαλλίας αναμένεται να αποφανθεί τη Μεγάλη Παρασκευή, 14 Απριλίου εάν ο νόμος και ο τρόπος με τον οποίο πέρασε, τηρεί τις συνταγματικές διατάξεις ή αν η αντιπολίτευση μπορεί να ξεκινήσει τη συλλογή υπογραφών για να οργανώσει δημοψήφισμα εναντίον του.

Εάν το Συμβούλιο δώσει το «πράσινο φως», ο νόμος θα δημοσιευτεί και θα τεθεί σε εφαρμογή. Ο Μακρόν έχει δηλώσει ότι θέλει να τεθεί σε ισχύ πριν από τα τέλη του 2023.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
22χρονος σκότωσε 45χρονο σε τριπλή επίθεση με μαχαίρι στη Βρετανία - Κατηγορείται και για απόπειρα δολοφονίας σε βάρος ανηλίκου
Ένας 45χρονος παραμένει στο νοσοκομείο με τραύματα ενώ το 14χρονο αγόρι, έχει λάβει εξιτήριο από το νοσοκομείο φέροντας τραύματα που ευτυχώς δεν απειλούν τη ζωή του
Αστυνομία Βρετανίας
Χιλιάδες κόσμου διαδηλώνει στη μνήμη των νεκρών από τις φονικές πλημμύρες στη Βαλένθια - «Δολοφόνε, δειλέ» φώναζαν στον πρόεδρο Μαθόν
«Παλιάνθρωπε, τι δειλός που είσαι, ένας βρώμικος δειλός, δολοφόνος, μας κοροϊδεύεις ερχόμενος εδώ», φώναξε μια γυναίκα, ενώ μια άλλη συμπλήρωσε «δεν σε θέλουμε» , λίγο πριν από την έναρξη της εκδήλωσης μνήμης
Άνθρωποι διαδηλώνουν σε χωριά που επλήγησαν από τις φονικές πλημμύρες του Οκτωβρίου 2024 για να τιμήσουν τα θύματα
Σουδάν: Μετά τη σφαγή 2.000 αμάχων στην Ελ Φάσερ, ο αρχηγός των παραστρατιωτικών υπόσχεται «ενότητα με ειρήνη ή με πόλεμο»
Μετά την κατάληψη της Ελ Φάσερ, της τελευταίας πρωτεύουσας του Νταρφούρ, ο Μοχάμεντ Νταγκλό δηλώνει αποφασισμένος να συνεχίσει την επίθεσή του, παρά τις κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου
Εκτοπισμένοι, που έφυγαν από το Ελ-Φασέρ στο Σουδάν
«Έπεσαν» η Amazon και η Microsoft – Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν εκατομμύρια χρήστες
Οι κολοσσοί του cloud, Amazon και Microsoft, αντιμετωπίζουν ταυτόχρονη βλάβη, παραλύοντας εκατοντάδες διαδικτυακές υπηρεσίες και αναζωπυρώνοντας τις ανησυχίες για την εξάρτηση του παγκόσμιου ιστού από λίγους τεχνολογικούς γίγαντες
Amazon
Ο Ντόναλντ Τραμπ απέλυσε τα μέλη της Επιτροπής Τεχνών που ελέγχει τα σχέδια για την νέα αίθουσα δεξιώσεων του Λευκού Οίκου
Θα διορίσουν νέα υποψήφια μέλη στην επιτροπή, που ευθυγραμμίζονται περισσότερο με τις πολιτικές του προέδρου, είπε αξιωματικός του Λευκού Οίκου
Τραμπ