Κόσμος

Μακρόν σε Τραμπ: Να σταματήσει το “ταχύτερο” η εισβολή της Τουρκίας στη Συρία

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν με την Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ με θέμα την επίθεση στη Συρία.

Ο Μακρόν επεσήμανε στον πρόεδρο Τραμπ την ανάγκη η τουρκική επίθεση στη Συρία να τερματιστεί “το ταχύτερο”, σύμφωνα με τη γαλλική προεδρία.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης των δύο ηγετών, ο Μακρόν «υπογράμμισε την ανάγκη πριν απ’ όλα να αποτραπεί κάθε αναγέννηση του Νταές [σ.σ. ακρώνυμο του Ισλαμικού Κράτους στα αραβικά] στην περιοχή, να «υποστηριχθούν αυτοί που επικράτησαν στο πλευρό μας στο πεδίο της μάχης εναντίον των τρομοκρατών» και να «προστατευθεί ο άμαχος πληθυσμός», σημείωσε το Ελιζέ.

Ο κ.Μακρόν στάθηκε στην «ανάγκη να σταματήσει η τουρκική επίθεση το ταχύτερο. Η Γαλλία και οι ΗΠΑ, που έχουν κοινές ανησυχίες, θα συνεχίσουν να συντονίζονται στενά τις επόμενες ημέρες», πρόσθεσε η γαλλική προεδρία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τζανίν Πιρό: Η «Δικαστής Τζανίν» από τα τηλεοπτικά στούντιο του Fox News στο γραφείο του εισαγγελέα της Ουάσινγκτον
Τη συνδέει βαθιά φιλιά με τον Τραμπ - Στην πρώτη του θητεία, ο Τραμπ απένειμε προεδρική χάρη στον πρώην σύζυγό της που είχε καταδικαστεί για φορολογικά αδικήματα
Τζανίν Πιρό
Ένοχοι οι δύο άντρες που έκοψαν το εμβληματικό δέντρο Sycamore Gap στη Βρετανία το 2023
Η πτώση του δέντρου προκάλεσε φθορά σε τμήμα του Τείχους του Αδριανού, το οποίο κατασκευάστηκε από τους Ρωμαίους πριν από περίπου 2.000 χρόνια και ανήκει στα μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO
Γενική εικόνα του δέντρου Sycamore Gap που κόπηκε, στο Northumberland