Κόσμος

Μάλι-Μακελειό σε ξενοδοχείο: Έξι Ρώσοι μεταξύ των θυμάτων

Έξι εργαζόμενοι της ρωσικής περιφερειακής αεροπορικής εταιρείας Volga-Dnepr σκοτώθηκαν χθες στην επίθεση εναντίον του ξενοδοχείου στο Μάλι, ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, επιβεβαιώνοντας πληροφορίες που μετέδωσαν νωρίτερα μέσα μαζικής ενημέρωσης. 

«Μεταξύ των ξένων πολιτών που κράτησαν ομήρους (οι ένοπλοι) ήταν Ρώσοι υπήκοοι- εργαζόμενοι στην αεροπορική εταιρεία Volga-Dnepr» επισήμανε η εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Μαρία Ζαχάροβα σε μια ανακοίνωση.
«Μεταξύ των ανθρώπων που σκοτώθηκαν, βρίσκονται έξι συμπολίτες μας, οι οποίοι μαζί με 13 πολίτες άλλων χωρών σκοτώθηκαν από τα πυρά των ενόπλων ενώ βρίσκονταν στο εστιατόριο, στην κυριολεξία στα πρώτα λεπτά της τρομοκρατικής επίθεσης στο ξενοδοχείο».
Η εκπρόσωπος Τύπου επισήμανε ότι άλλοι 6 Ρώσοι πολίτες διασώθηκαν. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Βόρεια Κορέα στέλνει ακόμη 30.000 στρατιώτες για να πολεμήσουν στο πλάι της Ρωσίας στην Ουκρανία, εκτιμούν αξιωματούχοι
Η Ουκρανία εκτιμά ότι το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είναι σε θέση να παρέχει στους στρατιώτες «τον απαραίτητο εξοπλισμό, όπλα και πυρομαχικά» με στόχο την «περαιτέρω ενσωμάτωση στις ρωσικές μάχιμες μονάδες»
Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν σε συνάντηση με τον Γραμματέα του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας Σεργκέι Σόιγκου, στην Πιονγκγιάνγκ