Κόσμος

Μάλτα: Πληροφορίες για επικείμενη παραίτηση του πρωθυπουργού

Οι εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας της δημοσιογράφου Ντάφνε Καρουάνα Γκαλιζία προκαλούν πολιτική κρίση στη Μάλτα.

Ο πρωθυπουργός της Μάλτας Τζόζεφ Μουσκάτ είπε σε συνεργάτες του ότι σχεδιάζει να παραιτηθεί άμεσα, ανέφεραν οι Times of Malta.

Η απόφασή του επισπεύσθηκε λόγω της πολιτικής και νομικής κρίσης που είχε ως αποτέλεσμα η έρευνα για τη δολοφονία της δημοσιογράφου Ντάφνε Καρουάνα Γκαλιζία, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Ελεύθερος ο επιχειρηματίας

Νωρίτερα, η αστυνομία της Μάλτας άφησε ελεύθερο με εγγύηση τον επιχειρηματία που βρίσκεται στο κέντρο της έρευνας για τη δολοφονία της δημοσιογράφου Ντάφνε Καρουάνα Γκαλιζία, και αστυνομικές πηγές δήλωσαν ότι θα εξακολουθήσει να τελεί υπό στενή επιτήρηση προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν θα διαφύγει.

Ο Γιόργκεν Φένεκ, ένας από τους πιο πλούσιους άνδρες στη Μάλτα, συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα ενώ προσπαθούσε να φύγει από τη Μάλτα με τη θαλαμηγό του. Από τότε έχει αφεθεί ελεύθερος και έχει συλληφθεί και πάλι τέσσερις φορές καθώς η νομοθεσία στη χώρα προβλέπει ότι, αν δεν απαγγελθούν κατηγορίες εντός 48 ωρών σε βάρος ενός υπόπτου που συλλαμβάνεται, αυτός θα πρέπει να αφεθεί ελεύθερος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Φάρμακο για το Πάρκινσον οδήγησε Βρετανό δικηγόρο σε υπεξαίρεση 600.000 λιρών και εθισμό σε πορνό, αντίκες και συνόδους πολυτελείας
Λίγα χρόνια μετά την καταδίκη του, αφαίρεσε τη ζωή του - Πώς ο δικηγόρος εθίστηκε στο σεξ και έκλεψε χιλιάδες λίρες λόγω του φαρμάκου - Ελλιπή ενημέρωση καταγγέλλει η σύζυγός του που θρηνεί και για τον γιο της ο οποίος επίσης αυτοκτόνησε
Άντριου
Ζελένσκι: Ούτε ένας σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ουκρανία δεν έχει γλυτώσει από τα ρωσικά χτυπήματα
«Το ελάχιστο που θέλουν είναι το Ντονμπάς, η περιφέρεια του Ντονέτσκ, 100% για να το παρουσιάσουν ως νίκη», δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας σε συνέντευξη Τύπου αργότερα σήμερα
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι