Κόσμος

Μαρίν Λεπέν: Απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανατριχιαστικές φωτογραφίες που ανέβασε στο Twitter

Κατηγορίες για διάδοση βίαιων εικόνων απαγγέλθηκαν σήμερα σε βάρος της επικεφαλής της γαλλικής άκρας δεξιάς Μαρίν Λεπέν για φωτογραφίες που ανήρτησε στο Twitter με εκτελέσεις από το Ισλαμικό Κράτος.

Η έρευνα αφορά τρεις φωτογραφίες από εκτελέσεις του Ισλαμικού Κράτους που η Λεπέν είχε αναρτήσει στο Twitter τον Δεκέμβριο 2015, μεταξύ των οποίων και φωτογραφία από τον αποκεφαλισμό του αμερικανού δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλεϊ.

Εκπρόσωπος της Λεπέν δεν απάντησε αμέσως σε τηλεφωνήματα και μηνύματα SMS. Η Λεπέν είχε καταγγείλει «πολιτική ανάμιξη» σε προηγούμενο στάδιο της έρευνας.

Μπορεί ακόμα και να δικάσουν τη Μαρίν Λεπέν

Η απόφαση του δικαστή να απαγγείλει κατηγορίες ελήφθη λίγο περισσότερο από μια εβδομάδα πριν από το ετήσιο συνέδριο του Εθνικού Μετώπου, στη διάρκεια του οποίου η Λεπέν αναμένεται να παρουσιάσει το πώς σχεδιάζει να ανοικοδομήσει το κόμμα της μετά την ηχηρή ήττα της από τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν στις εκλογές της περασμένης άνοιξης.

Θεωρείται ωστόσο απίθανο αυτή η απαγγελία κατηγοριών να επηρεάσει τη δημοτικότητά της μεταξύ των οπαδών του κόμματος.

Άλλες έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη, μεταξύ των οποίων μία σχετικά με κατηγορίες ότι το κόμμα της χρησιμοποίησε κεφάλαια της ΕΕ για να πληρώσει κοινοβουλευτικούς βοηθούς και μια άλλη για τη χρηματοδότηση περασμένων προεκλογικών εκστρατειών, δεν επηρέασαν τη γοητεία που η Μαρίν Λεπέν ασκεί στους πιστούς του Εθνικού Μετώπου.

Βάσει του γαλλικού νομικού συστήματος, η απαγγελία κατηγοριών οδηγεί συχνά –αλλά όχι πάντα– σε δίκη του προσώπου σε βάρος του οποίου έχουν απαγγελθεί.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ντόναλντ Τραμπ απομακρύνει υψηλόβαθμη αναλύτρια της CIA για τη Ρωσία – Ανησυχίες στις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ
Το Economist αποκαλύπτει ότι ο Αμερικανός πρόεδρος αφαίρεσε την άδεια ασφαλείας από έμπειρη αναλύτρια της CIA, σε μια άνευ προηγουμένου «εκκαθάριση» στις υπηρεσίες πληροφοριών
Το κτίριο όπου στεγάζονται τα κεντρικά γραφεία της CIA στη Βιρτζίνια
Αράχνες–«ζόμπι»: Ο μύκητας που προκαλεί τρόμο και θυμίζει το The Last of Us
Μύκητας που ανακαλύφθηκε πρόσφατα μετατρέπει αράχνες σε πραγματικά «ζόμπι», ένα φαινόμενο που τρομάζει κατοίκους και κηπουρούς σε όλο τον κόσμο, ενώ θυμίζει το σύμπαν της σειράς The Last of Us, γράφει η Wall Street Journal
Αράχνη